Autor:

Dršťková polévka grand

Střední
Ingredience
Dršťky 500 g
Cibule 2 ks
Česnek 10 stroužek
Mrkev 1 ks
Petržel 1 ks
Celer 1/4 ks
Sádlo 100 g
Hladká mouka 1 šálek
Majoránka  
Pepř mletý  
Kmín  
Sůl  
Masox 2 kostka
Paprika - sladká 4 lžička
Dršťková polévka grand

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Dršťky vydrbeme solí a důkladně opláchneme vodou. Dáme je vařit do první vody a vaříme je zhruba 3/4 hodiny. Poté dršťky slijeme a dáme je vařit do druhé čisté vody a vaříme další zhruba 3/4 hodinu.

Poté dršťky vyndáme a nakrájíme na nudličky. Dršťky dáme vařit do většího hrnce do třetí čisté vody a vaříme další zhruba dvě hodiny. Než se dršťky uvaří doměkka, zatím na sádle do sklovita osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme sladkou papriku a mouku (dle potřeby). Tento základ pak zalijeme odstátým vývarem z masoxu a důkladně rozmícháme, aby v něm nezůstaly hrudky.

To vše necháme opět přijít k varu a poté přidáme do vody k nakrájeným dršťkám. Poté přidáme na jemném struhadle nastrouhanou zeleninu (mrkev, petržel, celer) a povaříme další zhruba 1/4 hodinu. Ke konci vaření polévku dle chuti okořeníme, přidáme rozetřený česnek a osolíme. Dle potřeby můžeme polévku ještě zahustit jíškou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 29 x
1-
4.69 29 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 29x)
Reklama
Vorarlbersko Vorarlbersko - recepty a speciality rakouské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Dršťková polévka grand

Komentáře

  1. kerim   29.12.2014 | 14:12 | reagovat | závadný

    já dávám do držkovky vařené koleno, na nudličky nakrájené,a nedělám ji s červenou jíškou ale jen přírodní

  2. petrakous   09.03.2012 | 10:05 | reagovat | závadný

    Polévka je moc dobrá :-) Jen jsem nedala 10 stroužků česneku, dala jsem na velký kastról 4 stroužky a i tak je polévka celkem ostrá, příště dám stroužky jen tři. Doporučuju tedy přidávat česnek postupně, dle Vaší chuti.

  3. Ladia   31.01.2011 | 22:15 | reagovat | závadný

    Tady by to chtělo upravit množství, má to být kus, kilo...?

  4. recepty73   25.01.2011 | 7:46 | reagovat | závadný

    ...takovou vařila už moje prababička...,neříkáme jí ,,grand,, ,ale je výborná!

  5. petrikd   12.11.2010 | 8:14 | reagovat | závadný

    ešte pridať bobkový list, muškátový oriešok nastrúhať, feferónku ale pozor všetko "přiměřeně"

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde? Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web