Autor:

Tvarohový makovec

Střední
Ingredience
Tvaroh 250 g
Cukr krupice 250 g
Polohrubá mouka 250 g
Rostlinný olej 200 ml
Mák mletý 200 g
Hnědý rum 2 lžíce
Prášek do pečiva 1 balíček
Vejce 6 ks
Tuk  
Rozinky 2 hrst
Tvarohový makovec

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Žloutky a cukr ušleháme do pěny, pak přidáme tvaroh, olej, mák, mouku s práškem do pečiva, rum a rozinky. Nakonec lehce zamícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Pečeme asi 30 minut v horkovzdušné troubě.

Délku pečení si musí každý přizpůsobit druhu trouby. Makovec se může polít polevou citrónovou, rumovou nebo čokoládovou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2-
3.75 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2- (hodnoceno 4x)
Linecký koláč s marmeládou a mandlemi Gastrovýlet do Rakouska. Vyzkoušejte 6 skvělých receptů Články z

Komentáře k receptu: Tvarohový makovec

Komentáře

  1. Laška   19.11.2016 | 18:41 | reagovat | závadný

    Dnes jsem vyzkoušela tento recept i když s malou obměnou, dala jsem třtinový cukr a špaldovou mouku a trochu mléka, chutná výtečně :-)

  2. Miška*   24.11.2013 | 16:11 | reagovat | závadný

    Tento makovec děláme doma pravidělně, ale přidávám ještě deci mléka a vlhký je krásně..u nás je to moučník č. 1 :)

  3. Elfian   24.11.2013 | 13:11 | reagovat | závadný

    Udělal jsem v pátek s menšími úpravami.
    Nedal jsem kypřící prášek.
    Oleje bylo jen 1,5dcl (došel) - přidal jsem 50g hery
    přihodil malou zavařeninu rybízu a angreštu včetně štávy

    Výsledek byl skvělý :-P

    1. Elfian   24.11.2013 | 13:12 | reagovat | závadný

      Jo a horkovzdušnou troubu nemám, mám plyňáka a bylo to tam cca 40min až hodinu. Spíš odhadem :)

  4. Jurda64   28.08.2012 | 18:39 | reagovat | závadný

    Dobry

  5. Ivana Samcová   14.05.2007 | 13:40 | reagovat | závadný

    Makovec jsem pekla včera večer, potřela jsem ho marmeládou a polila citrónovou polevou. Je velmi dobrý, jen jak psala paní Jana, myslela jsem si taky, že bude vlhčí. Přinesla jsem ochutnat do práce, moc chutnal a byla chvála. Ivana

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Jak skloubit práci se starostí o děti? Jak skloubit práci se starostí o děti?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web