Drožďové knedlíčky do polévky

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 14
15 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 80
      g droždí
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks vejce
    • 3
      stroužek česnek
    • strouhanka na zahuštění
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na pánvičce rozehřejeme olej, přidáme rozdrobené droždí, rozpustíme ho a mícháme dokud nezrůžoví a nezačne se drobit. Potom ho necháme vychladnout, osolíme, opepříme, přidáme vejce, rozmačkaný česnek a strouhankou zahustíme do takové hustoty aby jsme mohli tvarovat malé knedlíčky. Výborné jsou v hovězím vývaru, kde je povaříme asi 6 minut.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Chudáček
    Chudáček |

    20. 3. 2016 13:48

    Ani je nezkoušejte, je to hrůza. Mamka mi je právě naservírovala a oba rodičové mě u stolu drželi tak dlouho, dokud jsem je nesnědl. Ještě teď je cítím.. :-$ :-$ :-X

  • vita
    vita |

    9. 3. 2016 09:41

    "aby jsme" tak to mne fakt dostalo.

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    31. 3. 2012 23:24

    Dělám úplně stejné nočky, jen je pro zjednodušení pasíruju do polévky přes haluškové síto.

  • Sirinka
    Sirinka |

    31. 3. 2012 21:44

    Skvělé! :-) Zkoušela jsem i s cibulkou, ale trochu víc mi chutnají tak, jak jsou v receptu... Dávám za jedna! :-)

  • Simča S.
    Simča S. |

    25. 2. 2012 13:54

    Vyzkoušela jsem je poprvé a moc nám chutnaly. Dělala jsem také tak, že jsem nejprve osmahla trochu cibule, pak podle postpu. Knedlíčky jsem dělala malinké asi jako větší hrášek nebo fazoli a přidávala jsem je do zeleninové polévky.

  • Alena Perestjuková
    Alena Perestjuková |

    17. 10. 2006 15:56

    I já často dělám drožďové knedlíčky, nejprve osmahnu cibulku a poté přidávám droždí. Jinak vše stejně, do hotové hmoty přidám rozmačkaný česnek a nastrouhám trochu muškátového oříšku.

  • Monika
    Monika |

    13. 12. 2004 09:35

    Protože máme u nás doma velice rádi pokrmy uz droždí tak se tento recep u nás velice osvědčil. Rychlé levné chutné.

  • Martina
    Martina |

    10. 7. 2004 20:26

    ještě je dobré, nejdřív na tom oleji osmahnout nadrobno nakrájenou cibuli, buď obyčejnou anebo červenou. Ale jinak jsou opravdu výborné

  • Berenika
    Berenika |

    8. 7. 2004 14:00

    Drožďovou hmotu na knedlíčky někdy nastrouhám na hrubém struhadle - a je strouhání. Tyto knedlíčky používám jen do zeleninové polévky. Děti ji milují a nejlepší je druhý den. Akorát já nepoužívám olej, ale dávám kousek másla. Droždí se v másle rozpustí a když se opět začne spojovat je hotové - tak se pozná, že je droždí připraveno k dalšímu zpracování - ostatní tam přidávám jako Věra.