Drožďové knedlíčky - kořeněné

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 14
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      lžíce máslo plnější
    • 1
      kostka droždí
    • 0,5
      lžička muškátový květ necelá
    • 1
      lžička majoránka rovná
    • pepř mletý dle chuti
    • sůl dle chuti
    • 2
      stroužek česnek - nastrouhaný
    • 1
      ks vejce
    • 4
      lžíce strouhanka dle hustoty, cca 3 -

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo necháme rozpustit, přidáme rozdrobené droždí, které na mírném plameni za stálého míchání také rozpustíme na hladkou kašičku. Kašičku necháme zchladnout, přidáme muškátový květ, pepř, česnek, sůl a vejce. Vše dobře promícháme a přidáváme strouhanku dle potřeby. Umícháme nepříliš tuhé těsto, které necháme v chladu proležet cca 20 minut. Z těsta pak tvoříme malé kuličky, které hodíme do vroucího vývaru a jen krátce po vyplavání povaříme. Pro kontrolu jednu vyndáme a ochutnáme.
2
Těsto na knedlíčky si můžeme udělat do zásoby, zabalit do fólie a dát zamrazit.
3
Do těsta můžeme přidat i lžíci jemně nasekaných bylinek.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Kostková
    Kostková |

    16. 2. 2017 16:53

    Vynikající!

  • Pavlikova
    Pavlikova |

    31. 8. 2016 19:33

    Vynikajici knedlicky, drozdi nebylo k poznani, tak je zblaznula i hlava rodiny :))

  • Nikola
    Nikola |

    1. 4. 2016 07:09

    Od tý doby co jsem začala dělat knedlíčky do polívek,tak je náš Ondrášek chce pořád :-D

  • Jitka
    Jitka |

    10. 6. 2015 05:05

    Prvotřídní knedlíčky, děkuji za recept.

  • Markéta
    Markéta |

    6. 4. 2015 18:50

    Výborná zavářka, dělám je často jak do vývarů tak i do květákové polévky.

  • Ali
    Ali |

    8. 9. 2014 12:10

    Knedlíčky jsou bezchybné, kvasnicemi nejsou cítit ani trochu takže jiné už nedělám.