Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hlíva ústřičná
    • 2
      ks cibule
    • 1
      lžíce sádlo
    • sůl
    • pepř mletý
    • paprika - sladká mletá
    • masox hovězi nebo Masox
    • jíška z hladké mouky
    • majoránka
    • 1
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou a chvíli podusíme. Pak přidáme papriku, zalijeme vodou, osolíme a opepříme. Přivedem do varu, vhodíme bujónovou kostku a 20 minut vaříme (pozor - hlíva nikdy zcela nezměkne!). Pak přidáme světlou jíšku a nakonec dochutíme majoránkou s utřeným česnekem.
2
Dobře provaříme a podáváme např. s pečivem.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Richard
    Richard |

    27. 1. 2017 21:39

    Miluji dršťkovou polévku, ale v závodce ji buď neumějí nebo ji šidí, drštek aby pohledal. Tak jsem si ji začal dělat sám. Vařit dlouho čísi žaludky, které se musí prát a vůbec s tím je dost práce, jsem zkusil jen dvakrát. Přešel jsem na hlívu a je to v pohodě. Ale proč to sem píšu. Určitě jsou dobré i ostatní recepty, ale vždycky jsem skončil u tohoto. Je to jednoduchý a rychlý recept. A drškovka je výborná, druhý den je ještě lepší. Chutná i manželce a dcerám, které dříve dršťkovou polévku vůbec nejedly. Takže díky a doporučuju!

  • Pavel
    Pavel |

    19. 11. 2014 16:23

    Dnes jsem hlívu našel:byla polévka a pak i do sekané.Výborné,nemá to chybu!!!!!

  • ivanka
    ivanka |

    8. 11. 2014 18:15

    MOC dobrá, doporučuji :-)

  • jindřiška
    jindřiška |

    28. 3. 2014 08:54

    výborná polévka! :-) rychlá a dobrá

  • allena89
    allena89 |

    19. 3. 2014 09:09

    Polévka je opravdu výborná. Jen jsem ještě přidala brambory.

  • paro
    paro |

    15. 2. 2014 10:39

    zahustila jsem ji nísto světlé jíšky rozmixovaným chlebem. Je výborná!

  • Gurmet
    Gurmet |

    20. 5. 2013 11:31

    Hlavně nezapomenout na bujón nebo masox :-$ , ten nesmí chybět nikde.

  • Lenka
    Lenka |

    25. 1. 2013 08:54

    je výborná,dávám do ní ještě brambory a paráda 8-) :-)

  • Alena
    Alena |

    16. 1. 2013 11:32

    Skvělý recept, můj manžel nemá rád dršťky a s hlívou ústřičnou a ve spojení tohoto receptu musím říct, vynikající ! O:-)

  • Kristýna
    Kristýna |

    12. 11. 2012 17:48

    Tak ta je opravdu výborná

  • commodus
    commodus |

    5. 9. 2012 01:36

    jedině z mchomúrek

  • kloba
    kloba |

    5. 8. 2012 08:58

    moc dobrá "dršťkovka", ideální pro lidi, kteří nemají rádi dršťky :-) hlíva je opravdu dobře nahradí

  • kristaaaaa
    kristaaaaa |

    13. 12. 2011 22:13

    super

  • Anonymous
    Anonymous |

    17. 4. 2011 09:23

    Doporučuji, je to jednoduché a dobré :)

  • Simča S.
    Simča S. |

    26. 3. 2011 21:59

    Šárko-čárko - žiju v přesvědčení, že syrové se mohou jen žampiony (už jsem je tak párkrát konzumovala - jako slalát, carpacio a pod. - a nikdy mi zle nebylo). Hlíva se naopak povařit musí - je dost tuhá...

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    26. 3. 2011 18:54

    To je pěkný nesmysl! Syrové se konzumují žampiony pokapané citronovou šťávou, která jim částečně pomůže k lepší stravitelnosti, ovšem to lze pouze u zdravých lidí bez žaludečních potíží. Naopak hlíva je mimořádně tuhá houba a bez tepelné úpravy si koledujete o pořádnou bolest žaludku :-$

  • sarka-carka
    sarka-carka |

    26. 3. 2011 13:56

    hlíva je jediná houba která se může jíst syrová takže nevidím důvod jí vařit dvacet minut... 8-)

  • Ivetka_F.
    Ivetka_F. |

    1. 2. 2011 17:55

    VÝBORNÉ!!! :-*

  • Simča S.
    Simča S. |

    1. 11. 2010 14:06

    Je to výborné, když se dobře povaří a ochutí, tak nepoznáte, že to nejsou "ogrinál" dršťky...

  • pan Vařečka
    pan Vařečka |

    23. 2. 2008 12:48

    Vážená paní Bílková, hlíva musí projít minimálně 20-ti minutovým varem, jinak si zaděláváte na zdravotní problémy.

  • Jana Bílková
    Jana Bílková |

    3. 10. 2007 21:40

    Výborná polévka. Já dělám základ bez hlívy. Cibuli zapráším paprikou a pokračuju. Pak zahustím trochou mouky a pokrájenou hlívu přihodím až na posledních 5- 10 minut. Zůstane pěkně měkká a šťavnatá a hlavně plná toho zdravýho. Zkoušela jsem už více postupů, ale takhle mi to chutná nejvíc. Čím déle se vaří, tím je to tužší.

  • Janič
    Janič |

    16. 3. 2007 16:19

    polévka opravdu dobrá, hlíva zdravá.

  • GABI
    GABI |

    1. 3. 2007 13:52

    tak Já před chvilkou snědla celou misku a je výborna-SUPER

  • Janina
    Janina |

    15. 1. 2007 21:06

    Snadné, ryché a chutné - blýskla jsem se před tchýní :-)

  • sophie
    sophie |

    28. 6. 2006 14:29

    parááááádní záležitost - mňamka - doporučuju