Autor:

Dršťková polévka

Střední
Ingredience
Dršťky 500 g
Sádlo 1 lžíce
Cibule 1 ks
Hladká mouka 1 lžíce
Paprika - sladká 1 lžička
Vývar  
Pepř mletý  
Kmín  
Česnek 5 stroužek
Sůl  
Majoránka  
Dršťková polévka

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Očištěné dršťky dobře proláchneme, nakrájíme na menší kousky, dáme do studené vody a uvedeme do varu. Vodu slijeme, dršťky dáme do další studené vody, uvedeme do varu a uvaříme doměkka. Vývar scedíme, dršťky proláchneme studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na nudličky.

Na rozehřátém sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a papriku, chvíli osmahneme, zředíme vývarem a prochladlým vývarem z drštěk a po uvedení do varu povaříme. Ke konci vaření přidáme pepř, kmín, česnek utřený se solí a majoránku. Nakonec procedíme, přidáme dršťky, dochutíme a ještě chvíli povaříme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 12 x
2+
4.33 12 5 1
Reklama
Palačinky se sýrem a špenátem Rychlé a originální večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Dršťková polévka

Komentáře

  1. Jana V.   22.05.2015 | 15:16 | reagovat |

    Souhlasím s Vaškem-podstatný je dobrý masový vývar,který dává polévce chuť,taktéž používáme vepřová žebra.Nějak si neumím představit základ jen z drštěk...

  2. ˇMločka   02.02.2011 | 14:30 | reagovat |

    Je to klasika výborné

  3. Michaela Linhartová   13.01.2010 | 11:35 | reagovat |

    Já jsem narazila v Jednotě (COOP) na mražené hovězí držky, které stačí jenom povařit. Ty nesmrdí. Ale stejně jednou vyměním vodu.

  4. Alois Gaschler   21.06.2009 | 8:47 | reagovat |

    To slevani a trikrat vareni je s prominutim blbost,drztky vadrhnu ve studene vode se soli potom je oplacnu v horkr vode potom jeste jednou proplachnu ve studene a dam je do papinaku ve studene vode, privedu do varu varim ca 40 min.Zeleninu davam ve vetsich kusech a po vyvreni vyndam derovanou lzici, cedit tuto polevku na konec je hrich, jinak OK

  5. Zdeněk Erdinger   02.05.2009 | 14:25 | reagovat |

    přátelé..až si někdy budete dělat "ovar" (vepřové koleno) vývar nechte vychladnout a tzv.ho napytlikujte do mrazáku..budete mít kvalitní domácí vývar chutově znamenitý.. již žádné náhražky (masoxy atd.) Váš Zdeněk :-)

1 2 3 4 ... 6 7 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní! Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní!
Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari! Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari!
Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web