Křupavý jarní salát

Hodnocení:

Moje:

10 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks okurka salátová
    • 0,5
      ks bílá ředkev
    • 0,5
      kg listový špenát
    • 1
      svazek mladý zelený chřest
    • 300
      g hrášek
    • sůl
    • pepř drcený
    • extra panenský olivový olej
    • bílý vinný ocet

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Salát je přímo oslavou svěžích jarních chutí a k tomu, aby co nejlépe vyzněl, potřebujete hlavně co nejčerstvější suroviny a jen tu nejjednodušší zálivku. Různé druhy zeleniny můžete samozřejmě střídat, kombinovat i přidávat – uplatní se tu ředkvičky, cuketa,
2
kedlubna či fazolky, rukola nebo polníček, jemné listy ze srdíčka hlávkového salátu či řapíkatého celeru…
3
Okurku a ředkev omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Lístky špenátu dobře opláchněte a vytřepejte z nich vodu. Chřestu odlomte nebo odřízněte spodní tužší části stonků, případně ve spodní části oloupejte škrabkou na brambory. Hrášek vyloupejte, máte-li mladý jarní, takzvaný cukrový, můžete ponechat i v luscích. Zeleninu promíchejte v misce, osolte, opepřete a zakapejte olejem promíchaným s octem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.