Thajské kari

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: abujaja

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      červená paprika
    • 2
      kuřecí prsa
    • 1
      cibule
    • 1
      bambusové výhonky
    • olej
    • 1
      balení kari Kari pasta, hotový výrobek
    • mléko kokosové mléko
    • omáčka rybí
  • Navíc
    • bazalka
    • zázvor čerstvý
    • chilli papričky
    • krevety

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na mírně rozpáleném oleji zpěňte nakrájenou cibuli, přidejte obsah sáčku "kari pasta", chvíli poduste, vlijte kokosové mléko a zastříkněte rybí omáčkou, která plně nahradí sůl. Duste na mírném plameni asi 3 minuty, pak přidejte kuřecí maso nakrájené na nudličky, krevety, zázvor nakrájený na tenké plátky, citronovou trávu, chilli a papriku nakrájenou na proužky.
2
Vše ještě krátce povařte a nakonec vmíchejte bazalku. Směs již nevařte, bazalka by se měla jen spařit.
Zařazení: Přílohy

Komentáře k receptu

  • Václav
    Václav |

    5. 6. 2012 09:48

    citronová tráva se jmenuje citronella a rozhodně nezměkne, prodávají ji například na tržišti SAPA v Praze.

  • Eleni
    Eleni |

    20. 4. 2012 21:21

    Je citronovou trávou míněno vousatka citronová? Ta změkne?

  • Nikola
    Nikola |

    17. 1. 2012 19:22

    S manželem jsme byli v Thajsku, kde jsme recept odkoukali a doma často vaříme. Doporučuji vynechat fázi osmažení cibulky na oleji. Rozpustit pastu v kokosovém mléce a až pak přidat cibuli s ostatními ingerdiencemi. Je to překvapivé, ale pěkně změkne. Určitě doporučuji vyzkoušet. ;-)