Autor:

Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta

Střední
Ingredience
Maso 1 kg
Sůl
30-40 g
 
Česnek
popřípadě
 
Nálev na zalití
Sůl 150 g
Voda
1 a 1/2 litru vařit 20 minut, vychladit a pak přefiltrovat
 
Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Maso potřeme solí, urovnáme (natlačíme) do hrnce. Za 3-4 dny zalijeme připraveným nálevem aby bylo potopené. Zatížíme a necháme uložené v chladu 15-20 dní. Pak vyndat, převázat provázkem, zavěsit do vyhřáté udírny (může se potřít česnekem). Udíme 6-10 hodin.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Buchta s jablky a ořechy Originální recepty z plodů podzimu Články z

Komentáře k receptu: Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta

Komentáře

  1. Ladia   19.10.2010 | 9:09 | reagovat |

    Čas uzení je opět tady ;-)

  2. Ladia   17.10.2010 | 16:32 | reagovat |

    I tady byla fotka z naší udírny. Posílala jsem do staré verze...

  3. luckymili   18.03.2006 | 7:55 | reagovat |

    Při jaké teplotě udíte a jaké kusy?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

7 nejdivnějších věcí, které zažily zdravotní sestřičky při službě 7 nejdivnějších věcí, které zažily zdravotní sestřičky při službě
Horoskop na další týden: Opice nadchnou výprodeje, Psy čekají problémy v rodině Horoskop na další týden: Opice nadchnou výprodeje, Psy čekají problémy v rodině
8 věcí, které byste nikdy neměla dělat nebo říkat po hádce se svým partnerem 8 věcí, které byste nikdy neměla dělat nebo říkat po hádce se svým partnerem
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web