Autor:

Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta

Střední
Ingredience
Maso 1 kg
Sůl
30-40 g
 
Česnek
popřípadě
 
Nálev na zalití
Sůl 150 g
Voda
1 a 1/2 litru vařit 20 minut, vychladit a pak přefiltrovat
 
Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Maso potřeme solí, urovnáme (natlačíme) do hrnce. Za 3-4 dny zalijeme připraveným nálevem aby bylo potopené. Zatížíme a necháme uložené v chladu 15-20 dní. Pak vyndat, převázat provázkem, zavěsit do vyhřáté udírny (může se potřít česnekem). Udíme 6-10 hodin.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Grilované jehněčí kotletky se salátem Tipy na dobroty na váš rošt Články z

Komentáře k receptu: Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta

Komentáře

  1. Ladia   19.10.2010 | 9:09 | reagovat |

    Čas uzení je opět tady ;-)

  2. Ladia   17.10.2010 | 16:32 | reagovat |

    I tady byla fotka z naší udírny. Posílala jsem do staré verze...

  3. luckymili   18.03.2006 | 7:55 | reagovat |

    Při jaké teplotě udíte a jaké kusy?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce! Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce!
Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout? Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web