Autor:

Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta

Střední
Ingredience
Maso 1 kg
Sůl
30-40 g
 
Česnek
popřípadě
 
Nálev na zalití
Sůl 150 g
Voda
1 a 1/2 litru vařit 20 minut, vychladit a pak přefiltrovat
 
Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Maso potřeme solí, urovnáme (natlačíme) do hrnce. Za 3-4 dny zalijeme připraveným nálevem aby bylo potopené. Zatížíme a necháme uložené v chladu 15-20 dní. Pak vyndat, převázat provázkem, zavěsit do vyhřáté udírny (může se potřít česnekem). Udíme 6-10 hodin.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1-
4.8 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 5x)
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta

Komentáře

  1. Ladia   19.10.2010 | 9:09 | reagovat | závadný

    Čas uzení je opět tady ;-)

  2. Ladia   17.10.2010 | 16:32 | reagovat | závadný

    I tady byla fotka z naší udírny. Posílala jsem do staré verze...

  3. luckymili   18.03.2006 | 7:55 | reagovat | závadný

    Při jaké teplotě udíte a jaké kusy?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web