Thajské žluté zeleninové kari

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
45 minut
4
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks mrkev
    • 10
      ks baby kukuřice
    • 6
      ks žampiony
    • zelená paprika
    • 1
      ks červená paprika
    • 2
      ks lilek
    • 250
      ml kokosové mléko
    • olej arašídový
    • 400
      ml zeleninový vývar
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • 3
      lžíce bazalka thajská
    • jasmínová rýže k podávání
    • kořen galangalu
    • černý pepř
  • Kari pasta
    • 1
      ks šalotka
    • 2
      ks červená chilli paprička
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      ks limetkové listy
    • 1
      ks citronová tráva stonek
    • 2
      lžička koriandrová semínka
    • 2
      lžička římský kmín
    • 1
      lžička kurkuma
    • 1
      lžička limetková kůra
    • 2
      lžíce kokosové mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zeleninu na pastu nakrájejte na kousky, limetkové listy a citronovou trávu nasekejte, koření nadrťte v hmoždíři a vše rozmixujte s mlékem. V hrnci rozehřejte olej a kari pastu 2–3 minuty restujte. Přidejte polovinu kokosového mléka a ještě chvilku duste, pak do něj zamíchejte nakrájenou zeleninu. Zalijte vývarem nebo vodou, dochuťte cukrem a sójovou omáčkou. Stáhněte plamen a duste doměkka. Vlijte zbytek kokosového mléka a případně ještě dochuťte. Nakonec přidejte nasekanou bazalku. Podávejte s jasmínovou rýží.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.