Autor:

Kachna plněná brambory

Obtížné
Ingredience
Kachní maso
celá kachna
1 ks
Cibule 2 ks
Brambory 800 g
Vejce 3 ks
Játra
kachní
 
Olej  
Sůl  
Pepř mletý 1 lžička
Mletá paprika 1 lžíce
Česnek 4 stroužek
Majoránka  
Kachna plněná brambory

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vnitřnosti, Drůbeží

Omytou a osušenou kačenu potřeme 12 hodin před pečením pastou z 3 stroužků česneku, solí, papriky a pepře.

Brambory na jemno nastrouháme, dáme do utěrky a vytlačíme. Cibuli nakrájíme na drobno, opražíme na oleji, přidáme na kostičky nakrájená játra, brambory a několik minut za stálého míchání pražíme. Necháme vychladnout, přidáme vejce, prolisovaný stroužek česneku, sůl pepř, majoránku a dobře propracujeme.

Náplní naplníme kačenu, zašijeme, vložíme do pekáče, podlejeme 1/2 dl vody a přikrytou pečeme 2-3 hodiny.

Během pečení poléváme vypečeným tukem. Měkkou kačenu odkryjeme propícháme vidličkou, vypečenou šťávou polejeme a necháme dopéct do křupava.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2-
3.8 5 5 1
Recepty na dipy, které korunují vaše dílo Články z

Komentáře k receptu: Kachna plněná brambory

Komentáře

  1. radelin   26.04.2011 | 10:42 | reagovat |

    Udělal jsem té nádivky trochu moc.Tak jsem do zbytku přidal trochu mléka,strouhanku a hl.mouku.
    Z tohoto těsta vykrojil noky a přidal do pečení. :-P :-D

  2. tereza R   20.12.2008 | 20:41 | reagovat |

    Jo a podávala jsem s moravským zelím(recept je z tohoto serveru),špenátem a houskovým knedlíkem.Mňam:-)

  3. tereza R   20.12.2008 | 20:40 | reagovat |

    Výborný recept,nádivka super.Pekla jsem část nádivky odděleně-máme rádi křupavou kůrku.Všichni moooc chválili,játra jsem použila drůbeží,kachní jsem nesehnala,ale jsou celkem pravidelně k dostání např.v Globusu.Začátečníkům doporučuji nešetřit na kačeně a koupit chlazenou,nejlépe Vodňanskou.Cenový rozdíl není tak znatelný,ale chuť chlazeného masa oproti mraženému je nesrovnatelná.Dávám 1*a doporučuji:-))

  4. Mirka   15.07.2007 | 14:44 | reagovat |

    Tak vyzkoušeno. Je opravdu výborná. Dala jsem víc česneku, neměla jsem játra, vejce jsem dala jen jedno a na zašívání jsem se vykašlala. Nádivka byla výborná (hlavně ta, co vypadla...:-)). Podávala jsem samozřejmě s knedlíky a se zelím. Takže jednička!

  5. Martin Buchal   09.09.2006 | 12:52 | reagovat |

    a s čím se to podává ?

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web