Kachna plněná brambory

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kachní maso celá kachna
    • 2
      ks cibule
    • 800
      g brambory
    • 3
      ks vejce
    • játra kachní
    • olej
    • sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžíce mletá paprika
    • 4
      stroužek česnek
    • majoránka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omytou a osušenou kačenu potřeme 12 hodin před pečením pastou z 3 stroužků česneku, solí, papriky a pepře.
2
Brambory na jemno nastrouháme, dáme do utěrky a vytlačíme. Cibuli nakrájíme na drobno, opražíme na oleji, přidáme na kostičky nakrájená játra, brambory a několik minut za stálého míchání pražíme. Necháme vychladnout, přidáme vejce, prolisovaný stroužek česneku, sůl pepř, majoránku a dobře propracujeme.
3
Náplní naplníme kačenu, zašijeme, vložíme do pekáče, podlejeme 1/2 dl vody a přikrytou pečeme 2-3 hodiny.
4
Během pečení poléváme vypečeným tukem. Měkkou kačenu odkryjeme propícháme vidličkou, vypečenou šťávou polejeme a necháme dopéct do křupava.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • radelin
    radelin |

    26. 4. 2011 10:42

    Udělal jsem té nádivky trochu moc.Tak jsem do zbytku přidal trochu mléka,strouhanku a hl.mouku. Z tohoto těsta vykrojil noky a přidal do pečení. :-P :-D

  • tereza R
    tereza R |

    20. 12. 2008 20:41

    Jo a podávala jsem s moravským zelím(recept je z tohoto serveru),špenátem a houskovým knedlíkem.Mňam:-)

  • tereza R
    tereza R |

    20. 12. 2008 20:40

    Výborný recept,nádivka super.Pekla jsem část nádivky odděleně-máme rádi křupavou kůrku.Všichni moooc chválili,játra jsem použila drůbeží,kachní jsem nesehnala,ale jsou celkem pravidelně k dostání např.v Globusu.Začátečníkům doporučuji nešetřit na kačeně a koupit chlazenou,nejlépe Vodňanskou.Cenový rozdíl není tak znatelný,ale chuť chlazeného masa oproti mraženému je nesrovnatelná.Dávám 1*a doporučuji:-))

  • Mirka
    Mirka |

    15. 7. 2007 14:44

    Tak vyzkoušeno. Je opravdu výborná. Dala jsem víc česneku, neměla jsem játra, vejce jsem dala jen jedno a na zašívání jsem se vykašlala. Nádivka byla výborná (hlavně ta, co vypadla...:-)). Podávala jsem samozřejmě s knedlíky a se zelím. Takže jednička!

  • Martin Buchal
    Martin Buchal |

    9. 9. 2006 12:52

    a s čím se to podává ?

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    31. 12. 2005 08:25

    Pekla jsem ji o vánocích, nemá chybu, je opravdu výborná a ta nádivka - mňam /druhý den po rozležení je ještě lepší /. Tak dobrý bramborák jsme už dlouho nejedli.

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    15. 12. 2005 13:45

    Omlovám se, to mají být játra z kačeny.

  • Jaromíra
    Jaromíra |

    15. 12. 2005 13:41

    Vypadá to docela dobře,ale z čeho udělám tu pečínku?