Autor:

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Rajčata 1 kg
Cibule 1 ks
Česnek 2 stroužek
Olivový olej 1 lžíce
Bazalka  
Sůl  
Pepř mletý  
Rajský protlak
nemusí být (pro sytější barvu nebo mimo sezónu pro chuť)
1 plechovka
Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Nakrojíme si rajčata na obou koncích, spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na osminky. Cibuli a česnek zpěníme na olivovém oleji, přidáme rajčata a zalijeme vodou či zeleninovým vývarem, osolíme a opepříme.

Rajčata vaříme doměkka, před koncem přidáme bazalku (nejlépe čerstvou), v případě potřeby můžeme dochutit protlakem. Vše rozmixujeme, dochutíme dle chuti solí a pepřem.

Polévku můžeme podávat se zakysanou smetanou a opečeným toustem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Kaštanová krémová polévka Lednová hostina s rodinou Články z

Komentáře k receptu: Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Komentáře

  1. Iva   03.06.2015 | 10:33 | reagovat |

    Doporučuji na závěr posypat tvrdým sýrem nakrájeným na tenké plátky, např. parmazán nebo pecorino

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Co začít teď jíst, abyste v létě měla dokonalou postavu? Zkuste toto! Co začít teď jíst, abyste v létě měla dokonalou postavu? Zkuste toto!
Vyzkoušeno za vás: Domácí oční maska vás zbaví kruhů a otoků pod očima Vyzkoušeno za vás: Domácí oční maska vás zbaví kruhů a otoků pod očima
5 módních hitů, které nesmí chybět v jarním dětském šatníku. Pořiďte je s 20% slevou! 5 módních hitů, které nesmí chybět v jarním dětském šatníku. Pořiďte je s 20% slevou!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web