Autor:

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Rajčata 1 kg
Cibule 1 ks
Česnek 2 stroužek
Olivový olej 1 lžíce
Bazalka  
Sůl  
Pepř mletý  
Rajský protlak
nemusí být (pro sytější barvu nebo mimo sezónu pro chuť)
1 plechovka
Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Nakrojíme si rajčata na obou koncích, spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na osminky. Cibuli a česnek zpěníme na olivovém oleji, přidáme rajčata a zalijeme vodou či zeleninovým vývarem, osolíme a opepříme.

Rajčata vaříme doměkka, před koncem přidáme bazalku (nejlépe čerstvou), v případě potřeby můžeme dochutit protlakem. Vše rozmixujeme, dochutíme dle chuti solí a pepřem.

Polévku můžeme podávat se zakysanou smetanou a opečeným toustem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Kotleta s rajčaty a bramborami Rychlé zdravé večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Komentáře

  1. Iva   03.06.2015 | 10:33 | reagovat |

    Doporučuji na závěr posypat tvrdým sýrem nakrájeným na tenké plátky, např. parmazán nebo pecorino

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší? Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší?
Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží? Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží?
Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web