Autor:

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Rajčata 1 kg
Cibule 1 ks
Česnek 2 stroužek
Olivový olej 1 lžíce
Bazalka  
Sůl  
Pepř mletý  
Rajský protlak
nemusí být (pro sytější barvu nebo mimo sezónu pro chuť)
1 plechovka
Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Nakrojíme si rajčata na obou koncích, spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na osminky. Cibuli a česnek zpěníme na olivovém oleji, přidáme rajčata a zalijeme vodou či zeleninovým vývarem, osolíme a opepříme.

Rajčata vaříme doměkka, před koncem přidáme bazalku (nejlépe čerstvou), v případě potřeby můžeme dochutit protlakem. Vše rozmixujeme, dochutíme dle chuti solí a pepřem.

Polévku můžeme podávat se zakysanou smetanou a opečeným toustem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Castagnaccio do skla Energie na talíři Články z

Komentáře k receptu: Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Komentáře

  1. Iva   03.06.2015 | 10:33 | reagovat |

    Doporučuji na závěr posypat tvrdým sýrem nakrájeným na tenké plátky, např. parmazán nebo pecorino

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Největší zdravotnická soutěž v ČR učí ordinace komunikovat s pacienty online Největší zdravotnická soutěž v ČR učí ordinace komunikovat s pacienty online
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web