Rajčatový krém z čerstvých rajčat

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
30 minut
4
porce
neuvedeno
autor: Alavaka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg rajčata
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce olivový olej
    • bazalka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      plechovka rajský protlak nemusí být (pro sytější barvu nebo mimo sezónu pro chuť)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nakrojíme si rajčata na obou koncích, spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na osminky. Cibuli a česnek zpěníme na olivovém oleji, přidáme rajčata a zalijeme vodou či zeleninovým vývarem, osolíme a opepříme.
2
Rajčata vaříme doměkka, před koncem přidáme bazalku (nejlépe čerstvou), v případě potřeby můžeme dochutit protlakem. Vše rozmixujeme, dochutíme dle chuti solí a pepřem.
3
Polévku můžeme podávat se zakysanou smetanou a opečeným toustem.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Iva
    Iva |

    3. 6. 2015 10:33

    Doporučuji na závěr posypat tvrdým sýrem nakrájeným na tenké plátky, např. parmazán nebo pecorino