Chlebové placky

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 5
20 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g hladká mouka
    • 100
      ml mléko
    • 100
      ml voda
    • 10
      g droždí
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mouky zamícháme sůl, do dolíčku vlijeme vlažné mléko, olej a rozdrobíme droždí. Necháme vykynout kvásek, vymícháme vláčné těsto a přikryté postavíme k teplu. Z vykynutého těsta rozdělíme ploché placky (3 kusy) na pomazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě asi 8-10 minut.
Zařazení: Pokrmy Pečivo
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Profesional
    Profesional |

    22. 8. 2013 20:44

    Chlebová mouka je k tomu výborná

  • Profesional
    Profesional |

    22. 8. 2013 20:44

    Chlebová mouka je k tomu výborná

  • Mariana
    Mariana |

    6. 12. 2012 13:11

    Rozhodně je zkusím,akorát že není v postupu napsáno kdy se tam přidáva ta voda,těch 100ml!!! :-[

  • veronika
    veronika |

    7. 5. 2012 22:01

    Tak zkusila jsem a výbornééé :-* . Akorat dat vice soli. Přiste zkusim pridat nejake bylinky nebo cesnek apod. to bude mnamka. Delala jsem dvojnasobne mnozstvi. Vsem clenum domacnosti chutnalo <:-) ;-)

  • mila ondruskova
    mila ondruskova |

    8. 5. 2010 02:35

    prominte chtela jsem napsat nadchly

  • mila ondruskova
    mila ondruskova |

    8. 5. 2010 02:33

    Dala jsem asi 50 ml mleka a zbytek vody. Placky mely chut jak rohliky. Ke gulasi vynikajici. Nejvice natchly meho zete. Urcite udelam znovu.

  • mila ondruskova
    mila ondruskova |

    6. 5. 2010 02:20

    Mam zkusenosti,ze chleba nebo rohliky maji lepsi "clebovou " chut, kduz se tam da jen malinko mleka. Jinak to chutna jak kynuta buchta bez cukru.

  • Jana
    Jana |

    20. 11. 2005 15:30

    Tak tohle mi moc chlebové nepřipadá.Zkuste přidat do těsta před mísením lžičku octa,a jeden krajíc chleba bez kůrek,rozmočený ve vodě a vyždímaný.Těsto bude mít lepší chuť i vůni.Můžete přidat i kmín nebo fenykl.