Neapolské nudle

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 8
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 50
      g rostlinný olej
    • 50
      g cibule
    • 150
      g vepřové maso
    • 50
      g celer
    • 100
      g uzené maso
    • 20
      g česnek
    • sůl
    • 100
      g kečup - jemný
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      špetka nové koření (Mleté)
    • 50
      g máslo
    • 1
      hrnek strouhanka
    • 500
      g nudle uvařené
    • 50
      g tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do větší pánve vlijeme olej, přidáme najemno nasekanou cibuli a mírně osmahneme. Na tenké nudličky nakrájené vepřové maso vložíme na pánev s cibulkou a osmahneme. Poté přidáme na nudličky nakrájený celer, uzené maso, utřený česnek se solí, kečup a koření. Vše společně krátce osmahneme. Zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, vložíme polovinu vařených nudlí, dále masovou směs, opět nudle, zasypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct do trouby.
Zařazení: Pokrmy Z těstovin
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Eliska
    Eliska |

    9. 6. 2013 10:21

    Ja myslím že ano... :-)

  • Mila Tischer
    Mila Tischer |

    23. 1. 2012 17:46

    Opravdu dobre, taky znam neapolske nudle jinak, ale ten kecup tam vubec nevadi, naopak, zjistila jsem, ze recepty, kam se pridava pri vareni kecup jsou vyborne. Jen jsem zredukovala ty nudle, 500 g je opravdu hodne na tolik pomerne malo omacky, takze jsem dala asi jen 2/3 nudli na pomer omacky, i toho kecupu jsem pridala vic, aby to nebylo tak suchy. Urcite jeste udelam, rychle, jedhoduche, ingredience, ktere ma clovek porad doma, takze zadne extra shaneni a nakupovani, davam taky za 1! Diky za recept!

  • Simča S.
    Simča S. |

    27. 10. 2010 22:32

    Výborné, velice nám chutnalo. Dávám 1 a zařazuji do rodinného jídleníčku :-). Simča S.

  • Jiří Macek
    Jiří Macek |

    10. 9. 2007 12:56

    Použití kečupu do těstovin považuje každý Ital za naprosté barbarství (asi jako kdyby nám někdo dával kečup na vepřo knedlo). Takže tyto nudle určitě nejsou "neapolské", ale "české". V těstovinách po neapolsku určitě nebude ani uzené maso, ale zato se vaří z čerstvých rajčat.

  • Jesika
    Jesika |

    7. 7. 2007 11:25

    dobry den chtela bych se zeptat jestli by to slo i bez toho celeru dekuju za odpoved

  • Peťula
    Peťula |

    15. 7. 2006 17:58

    šlo by to i bez toho celeru?

  • Ivana
    Ivana |

    3. 3. 2006 06:57

    Vynikající, doporučuji, chutnalo celé rodině

  • Petra
    Petra |

    7. 11. 2005 16:28

    Velice výborné, mohu jen doporučit

  • Hanka
    Hanka |

    11. 6. 2004 14:16

    Doporučuji, velice dobré