Autor:

Neapolská slaná bábovka (Tortano)

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 500 g
Vlažná voda
cca
300 ml
Droždí 1 kostka
Vepřové sádlo 100 g
Sýr
pecorino nebo parmesan
70 g
Pepř mletý 1 lžička
Sůl 1 lžička
Cukr 1 lžička
Napln
Salám
typu Polican, Lovecky...
150 g
Šunka 150 g
Tvrdý sýr 150 g
Škvarky
neni nutno
100 g
Neapolská slaná bábovka (Tortano)

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Slané

Z droždí, trochy vlažné vody a lžicky cukru necháme vzejít kvásek. Smícháme mouku, sádlo, strouhaný sýr, pepř, sůl. Přidáme kvásek, po částech přilévame vodu a zpracujeme elastické těsto. Necháme kynout na teplém místě minimálně hodinu. Salám, šunku a tvrdý sýr nakrájíme na kostky, vykynuté těsto můžeme vyválet a poklást salámem a sýrem (případně i škvarky) a srolovat a nebo můžeme vše jen řádne promíchat. Vytvarujeme dostatečně dlouhý válec, který dáme do sádlem vymazané a strouhankou vysypané bábovkové (hladké) formy. Necháme znovu kynout alespoň 1 hodinu. Salám, šunka a sýr před vmícháním do těsta by měli mít pokojovou teplotu, aby se nám příliš neochladilo těsto, tím by se zpomalil proces kynutí.

Po vykynutí dáme upéct do předehřáte formy na 200°C po dobu cca 30-40 minut. Podáváme vlažné nebo studené.

Na Velikonoce se k bábovce přidávají vejce a to tak, že se neuvařená vejce napůl zatlačí do syroveho těsta (ve fázi kynutí ve formě), přidají se proužky těsta do krìze, která jakoby vejce uchyti a teprve po upečeni se vejce oloupou a nakrájená jsou podávána k bábovce. V tom případě se bábovka přejmenovává na Casatiello.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)

Komentáře k receptu: Neapolská slaná bábovka (Tortano)

Komentáře

  1. monika   29.07.2013 | 20:41 | reagovat | závadný

    tak jsme ochutnali a je moc dobrá ,děkuji za fajn recept :-)

  2. monika   29.07.2013 | 20:16 | reagovat | závadný

    tak nám bábovka stydne a těšíme se,až ji nekrojíme..
    Vypadá dobře, až ochutnáme ohodnotíme ;-)

  3. recepty73   05.04.2011 | 11:43 | reagovat | závadný

    :-D :-D :-D ... ještě jsme nejedli k bábovce okurkový salát :-P ;-) !

    1. pippiva   05.04.2011 | 17:07 | reagovat | závadný

      ...rychlejsi nez vitr :-D. Okurkovy salat jsem k tomu jeste nezkousela :-D, doufam, ze chutnalo :-*

      1. recepty73   06.04.2011 | 19:44 | reagovat | závadný

        ...si piš ;-) ! Také jsem vše promíchal.

  4. Jarka O.   04.04.2011 | 19:07 | reagovat | závadný

    Ivo, ta vejce se dávají syrová nebo vařená? Dík ;-)

    1. pippiva   05.04.2011 | 11:03 | reagovat | závadný

      Vejce jsou syrova, dopisu to. :-! :-*

  5. Zumbistka   04.04.2011 | 11:54 | reagovat | závadný

    to určitě vyzkouším! co je lepší vmíchat náplň rovnou do těsta nebo poklást?

    1. pippiva   04.04.2011 | 11:58 | reagovat | závadný

      Ja jsem zkousela tak i tak, vic nam chutna vsechno promichane.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web