Olejová bábovka s kakaem

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 24
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrnek cukr
    • 4
      ks vejce
    • olej hořčicová sklenka
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek mléko
    • 1,5
      balíček prášek do pečiva
    • kakao

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cukr a celá vajíčka utřeme dohromady a pak postupně přidáváme ostatní ingredience. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy, do trošky těsta dáme navíc kakao. Upečeme v předehřáté troubě a ještě teplé pocukrujeme. Je to rychlá a moc dobrá bábovka ke kávě.
Zařazení: Moučníky Bábovky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • bídaček
    bídaček |

    31. 3. 2015 08:35

    fuj :c :-$

  • Lucia
    Lucia |

    25. 10. 2014 19:37

    jednoduchá na prípravu, rýchla a naozaj výborná. ja som ju ešte trošku ovoňala citrónovou kôrou do cesta, ktorú som nastrúhala úplne nakoniec a dala som 1/2 balíčka vanilínového cukru na začiatok k vajciam. piekla som tiež 30 min 180 °C a potom asi 20 min. 160 °C. odporúčam upiecť si ju :)

  • sona
    sona |

    30. 8. 2014 20:25

    Vyborna skvelej recept :-P Diky

  • maskmaja
    maskmaja |

    4. 9. 2013 10:59

    Děkuji za recept....bábovka je vláčná. Snad lepší jsem nejedla. Dávám za 1.

  • Micro
    Micro |

    26. 3. 2013 19:48

    Zdravím, tak jsem udělala babovku a povedla se na poprvé lepší pect na 180°C pak po pul hodce to stáhnout na 160°C a za 15-20 min je to Hotové .. ;-) :-P

  • Lenka
    Lenka |

    19. 2. 2013 18:55

    Celý národ ji nezná a díky tomuto už ji půlka jistě zná. My, co ji neznáme (a začátečník nejsem ani náhodou!!!!) jsme rádi za takové šikuly, co ji sdílí!!! Když se vám to nezdá, tak tu nefrkejte!

  • Lenka
    Lenka |

    19. 2. 2013 18:51

    Jak dlouho nevím, ale já to vždy ověřuju špejlí, než ji vyndám.. normálně bych ji pkla asi tak na 160° cca 45-60 minut. Pro jistotu do prostřed píchněte špejli a pokud na ni nezůstane něsto, je hotová... ;-)

  • Viktorka
    Viktorka |

    9. 1. 2013 12:16

    Dobrý den, napoprvé se mi nepovedla ač si myslím že bude vynikající. Jak dlouho bábovku pečete a na kolik stupňů? Těsto se mi uprostřed rozteklo po vyndání z formy jinak po obvodu je jak má být. Pekla jsem 50min na 160 st. Prosím poraďte mi. Děkuji. :-\

  • Nikijaho
    Nikijaho |

    24. 10. 2012 10:11

    perfektní velká bábovka :-) mnam

  • Karin
    Karin |

    8. 8. 2012 10:09

    Syn má také alergii na mléko...přidávám rýžové mléko z DM...není poznat a vařím z něj všechno. NATUR bez příchutě.

  • Tereza
    Tereza |

    12. 1. 2012 16:21

    moc super jen se poní zaprášilo a mám hned dělat další :-) je moc dobrá ;-)

  • Lenka
    Lenka |

    4. 4. 2011 16:57

    bábovka je rychlá a jednoduchá a hlavně skvělá, pro vylepšení je dobré vysypat formu kokosem místo mouky :)

  • Líba
    Líba |

    16. 2. 2011 09:34

    Vynikající! Rychlé, jednoduché a hlavně dobré - bábovka je vláčná a těsto se vejde akorát do klasické bábovkové formy.

  • hjghj
    hjghj |

    30. 1. 2011 11:35

    nbhmg :-*

  • Kateřina Bialková
    Kateřina Bialková |

    18. 10. 2010 20:04

    Opravdu výýbornáá!!! a tak jednoduchá a rychlá :)

  • Barbora Vávrová
    Barbora Vávrová |

    16. 3. 2010 09:56

    Nedávno jsem vyzkoušela upéct a jen se po ní zaprášilo. Dneska ji upeču znovu. Mám dvě malé dcerky (2,5let a 3týdny) a proto ocením takový rychlovky.

  • Michaela Vaverková
    Michaela Vaverková |

    13. 2. 2010 17:21

    Jemňoučká a moc dobroučká. Jen jsem z bílků ušlehala sníh.A bylo to hned hotové.Doporučuji.

  • Michaela Páleníčková
    Michaela Páleníčková |

    7. 11. 2009 15:42

    ... u předchozího příspěvku mi vypadl kousek věty...takže napravuji: Nikdy se mi nepovedla žádná bábovka tak, jako tato!!

  • Michaela Páleníčková
    Michaela Páleníčková |

    7. 11. 2009 15:41

    Tahle bábovka nemá chybu!!! Rychlá příprava (nechtělo se mi šlehat sníh jako je u většiny bábovek), výborně chutná, nikdy se mi nepovedladávám za 1.

  • Daniela Klečková
    Daniela Klečková |

    30. 8. 2009 18:47

    Výborná,dávám za jedna,povedla se.Když dávám za jedna,mohl by to vědět i autor?!?!Děkuji za otištění.

  • Daniela Klečková
    Daniela Klečková |

    30. 8. 2009 18:42

    Mňam!Super! Povedla se!Dávám za jedna!!

  • František Brusák
    František Brusák |

    30. 8. 2009 18:35

    K receptu,je skvělý a patří mezi první hrníčkové recepty které vyšli u nás.Tento recept vyšel v 70 letech minulého století v Knihovničce Květy.Tenkrát se tu prodávala jen plnotučná hořčice ve skle s plastovým víčkem.Obsah byl necelé 2 dcl.Kdybych známkoval dal bych dvě jedničky ,za recept a za nápad šáhnout pro dobrotu do minulodti.DÍKY.

  • Daniela Klečková
    Daniela Klečková |

    30. 8. 2009 17:45

    Uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuužžžžžžžžžžžžžž se pečeeeeeeeeeeeeee!Pak napíšu,jak se bábovka povedla.Slaví se moje narozky,večer budem slavit.Komentář brzo přidám.Zatím je všechno o.k.

  • Vaníčková Soňa
    Vaníčková Soňa |

    29. 8. 2009 21:52

    dobry den, meme doma taky alergii na mleko, muzete ho nahradit vodou neni to v zadne buchte poznat

  • Eva Vondrova
    Eva Vondrova |

    22. 9. 2008 17:51

    Děkuji Jarce L za dodatek v komentáři. Můj syn, kterého kojím je zřejmě také alergický na mlíko, tak hledám, co bych si mohla udělat za dobrotu. Zkusím to takto nahradit a už se moc těším!

  • Jarka L.
    Jarka L. |

    6. 5. 2008 07:33

    Chtěla jsem ještě dodat, že je výborná i pro ty co mají alergii na kravské mléko jako můj syn. Nahrazuji pohankovým mlékem (Zajíc) a vůbec to nepoznáme na chuti ani kvalitě této skvělé bábovky.

  • Jarka L.
    Jarka L. |

    6. 5. 2008 07:06

    Musím se přidat i já s chválou. Vážně výborná a rychlá bábovka. Miluje ji i můj dvouletý prcek. Děkuji za skvělý recept. Pekla jsem asi 45 minut na 170 stupňů.

  • Lucie Mašková
    Lucie Mašková |

    11. 4. 2008 17:34

    Můžu se jen zeptat, na kolik stupňů se peče?

  • Lucie
    Lucie |

    11. 4. 2008 17:06

    Můžu jen dotaz, na kolik stupňů se peče?

  • Misa
    Misa |

    8. 2. 2008 12:22

    mooc dobra a hlavne jednoducha. Dopadla vyborne a vsichni jsme si moc posmakli.. :-)

  • fLEUR
    fLEUR |

    30. 7. 2007 21:46

    tOTO JE KLASICKÁ BÁBOVKA, KTEROU PEČU ASI 30 LET JE RYCHLÁ A VLÁČNÁ DOBŘE SE PEČE I ZAČÁTEČNÍKŮM. jE DOBRÁ, KDYŽ SE DO NÍ MÍSTO KAKAA PŘIDAJÍ SEKANÉ OŘECHY NEBO ROZINKY

  • Annalise
    Annalise |

    30. 7. 2007 11:55

    Bábovka dopadla opravdu výborně, jako jedna z mála mi nevytekla z formy či nenabyla na různých místech jinak :o) (po vyklopení se s ní dalo točit jak s káčou jak byla zespodu hrbolatá) . Mňam

  • LucasCZ
    LucasCZ |

    25. 11. 2006 01:48

    diky za recept - hledal sem na ni recept bez vazeni - je super. - znam ji a mam ji moc rad - ty dve testa micham v 5-ti vrstvach ;)

  • Tomáš Gesierich
    Tomáš Gesierich |

    20. 10. 2006 22:32

    Právě jsem jí hodil do trouby... už se těším, mám doma 4 holky - pěkný mlsny... :o)) Jsem zvědavý.

  • Karolina Manasova
    Karolina Manasova |

    8. 9. 2006 20:13

    V nedeli ji budu pict,jsem zvedava.

  • Zuzana Panušková
    Zuzana Panušková |

    21. 8. 2006 17:34

    Ahoj Andrejko, dneska jsem buchtici upekla a je fakt výborná. Zdraví tvoje kolegyňka z porodnice Zuzka

  • Radka.H.
    Radka.H. |

    1. 5. 2006 13:54

    Byla vynikající.

  • Alice
    Alice |

    6. 4. 2006 15:47

    Jednoducha, rychla, vyborna i pripalena;-) Mnam!

  • DanaK
    DanaK |

    4. 2. 2006 08:16

    Bábovka byla naprosto úžasná, moje nejlepší v životě. Pekla jsem jí ve staré smaltované formě po mamince a měla jsem strach, jestli půjde vyklopit. Šlo to bezvadně, byla jako vysoustruhovaná. Moc dík za recept.

  • Alice
    Alice |

    3. 2. 2006 11:16

    vypada dobre, ale uz ji pecu hodinu a pul...tak nevim, zda jsem neudelala testo priliz ridke...

  • Anne Nueva
    Anne Nueva |

    31. 12. 2005 14:38

    k vánocům jsem dostala silikonovou formu na bábovku tak jsem jí hned vyzkoušela na této bábovce a je fakt vynikající.ještě jsem tam přidala lžíci medu a je MŇAM!!!

  • Andrea Pastirčáková
    Andrea Pastirčáková |

    3. 9. 2005 15:13

    XY,když opovrhujete recepty druhých, zkuste dát své vlastní. Pak uvidíme. A jak je vidět, celý národ ji nezná a já jsem moc ráda, že ostatním chutná. O tomhle tyhle stránky totiž jsou-o výměně receptů a zkušeností pro všechny-jak začínající tak pokročilé.

  • XY
    XY |

    23. 8. 2005 22:24

    Tuhle bábovku snad zná celý národ, co je to za novum, to tady musí být samí začátečníci

  • Miňonka
    Miňonka |

    23. 8. 2005 19:22

    Já takový nepečící tvor jsem překonala vrozený odpor k pečení moučníků a upekla.....sežrala......a nic nenechala :-)))) Fakt skvělá, oceňuju jednoduchou přípravu, kde nezašpiním moc nádobí a buchta není suchá. Andrejko, dávám 1*

  • Jana Mrázová
    Jana Mrázová |

    7. 7. 2005 15:17

    Před třemi dni jsem babovku upekla a ještě nyní je krásně vláčná a moc dobrá. Děkuji za recept

  • Andrea Pastirčáková
    Andrea Pastirčáková |

    1. 6. 2005 19:56

    S tou čokoládou je to moc dobrý nápad, určitě vyzkouším :-) Jsem ráda, že vám bábovka chutná.

  • Sisi z VM Mořkovská
    Sisi z VM Mořkovská |

    11. 5. 2005 00:07

    Zkusila jsem do těsta přidat rozlámanou čokoládu (čokoládové figurky,které u nás nikdo nechce jíst). Kakao jsem už nedávala. Výborné, doporučuji! Teď to dělám hlavně takto (figurek mám ještě hodně v zásobě a už vím, jak se jich zbavit:-)

  • Pavla Yvarová
    Pavla Yvarová |

    28. 1. 2005 17:04

    Rychlá, nenáročná na čas. Chutnala všem!!!

  • Sisi z VM
    Sisi z VM |

    21. 1. 2005 23:43

    Výborná! Vláčná a rychlá. Všem nám moc chutnala!