Autor:

Nebeská roláda bez mouky - bezlepková

Střední
Ingredience
Vejce 5 ks
Moučkový cukr 120 g
Kakao 2 lžíce
Smetana ke šlehání 1 kelímek
Ztužovač šlehačky 1/2 balíček
Vanilkový cukr 1/2 balíček
Čokoládová poleva  
Papír na pečení  
Tuk  
Hrubá mouka
na vysypání
 
Nebeská roláda bez mouky - bezlepková

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Poznámka úvodem. Tento recept potřebuje rozpálenou troubu na maximum a protože je velmi rychlý, vyplatí se roládu péct po nějakém mase, aby se nemusela naplno „roztápět“ jen na pár minut.

Na velký mělký plech položíme papír na pečení (je nutný!), papír důkladně vymažeme tukem (Herou) a vysypeme hrubou moukou. V míse promícháme žloutky, moučkový cukr a kakao. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme ke směsi v míse. Hmotu rozetřeme na na plech s vysypaným papírem a dáme do trouby horké na maximum. Pečeme přesně 8 minut! Po osmi minutách okamžitě vyndáme a sundáme papír s piškotem z plechu, aby se „nedopékal“ ze spoda od horkého plechu - piškot by se pak lámal. Necháme zchladnout.

Smetanu ušleháme se ztužovačem a vanilkovým cukrem, roládu potřeme a stočíme. Polijeme čokoládovou polevou a dáme ztuhnout do lednice. Tento dezert je velmi rychlý, jednoduchý a lehký.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 50 x
2+
4.48 50 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 50x)
Kantonská rýže s kachními prsíčky Ochutnejte Čínu doma Články z

Komentáře k receptu: Nebeská roláda bez mouky - bezlepková

Komentáře

  1. kety   27.04.2015 | 15:16 | reagovat | závadný

    Přesně tak, je sice bez mouky, ale proč vysypáváte moukou? To by mohl být např. pro celiaka velký problém. Zkoušela jsem a stačí pouze pečící papír. Roláda není vůbec špatná, já jsem plnila krémem z pudingu, másla a kys.smetany.

    1. Elkiss   19.09.2016 | 16:42 | reagovat | závadný

      Roládu jsem teď dodělala a vymazala jsem papír herou a posypala místo mouky kokosem a taky je to bez mouky a je i chutnější :-)

    2. Elkiss   19.09.2016 | 16:44 | reagovat | závadný

      roládu jsem teď dodělala a místo mouky na vysypání jsem použila kokos a je taky moc dobrá :-)

  2. Lehka   21.04.2015 | 21:02 | reagovat | závadný

    Jak muze byt bezlepkovy, kdyz podsypavate moukou? Jenom takovy detail..

    1. Veronika   05.08.2016 | 16:50 | reagovat | závadný

      Tak celiatik samozřejmě použije bezlepkovou mouku, ne?
      ;-)

  3. zuzas   28.02.2015 | 19:03 | reagovat | závadný

    Teď jsem roládu dopekla,výsledek : tenká placka s tunou šlehačky. Těsto v troubě pěkně vzrostlo a když bylo dopečeno,tak jsem pomalu otevírala troubu,aby mi nespadlo a stejně spadlo. Jinak pečení stačilo 5min. na max. stupňů,po 5 min.se začaly připalovat rohy.

  4. Jitka   08.01.2015 | 22:05 | reagovat | závadný

    Chci zítra vyzkoušet, komentáře většinou úžasné. Jenže mám problém, přijede klučina s nemocnou slinivkou a nemůže tučné. Co se může stát, když vynechám to kakao? Asi mi to nebude držet pohormadě, že?Kluk nemůže tučné a v kakau nějaký je. Jeh mamča je zase celiakička, takže vymyslet jídelníček je o hubu :-)

    1. Veru   25.05.2016 | 11:28 | reagovat | závadný

      to spis vynechte slehacku. ta je tucna jako blazen!

  5. Cherlen   13.12.2014 | 21:28 | reagovat | závadný

    Těsto mi příjde jako vaječná omeleta s kakaem. Chutově taky nic moc

    1. ellienka   24.02.2016 | 16:13 | reagovat | závadný

      Protože se tam má dát ještě prášek na pečení :-)

      1. Marie   20.08.2016 | 12:33 | reagovat | závadný

        Žádný prášek do pečiva se tam nedává -!! A papír na pečení se nemastí ani nevysypává - proto se dává na plech aby se to nemuselo dělat !!

1 2 3 4 5 ... 9 ... 12 ... 16 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web