Autor:

Nebeské řezy

Střední
Ingredience
Cukr 250 g
Hera 1 kostka
Žloutek 6 ks
Instantní káva  
Hladká mouka 250 g
Prášek do pečiva 1 balíček
Vanilkový cukr 1 balíček
Sníh z bílku
ze
6 ks
Kakao 1 lžíce
Hnědý rum 1 dl
Smetana ke šlehání 2 kelímek
Čokoláda
na postrouhání
1 balení
Vaječný koňak 1 dl
Nebeské řezy

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Z cukru, Hery a žloutků vyšleháme krém, přidáme mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr a nakonec sníh z bílků. Upečeme. Během pečení si připravíme směs z 1/8 l uvařené rozpustné kávy, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce cukru a 0,5 dcl rumu. Ještě do teplé buchty pomocí stříkačky nastříkáme rovnoměrně asi na 50 míst vzniklou směs. Po vychladnutí potřeme 2 ušlehanými šlehačkami se ztužovačem. Pomocí lžíce vytvoříme na povrchu vlnky, postrouháme čokoládou a pokame vaječným koňakem.

Lepší je moučník konzumovat druhý den.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 16 x
1-
4.56 16 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 16x)
Cizrnová polévka s citronovou kůrou a ricottou Sváteční menu pro přátele po italsku Články z

Komentáře k receptu: Nebeské řezy

Komentáře

  1. olinor   30.03.2013 | 19:43 | reagovat | závadný

    ale robila som tie z pochuťkovu smotanua pudingom tak neviem kde je chyba?

  2. olinor   30.03.2013 | 19:40 | reagovat | závadný

    ja som ich robila,chuťove dobre,ale nejak to slabo stuhlo,tak na trštvrte ,zle sa krájajú,nož sa prple,neviem či v pudingu to nerobi cukor ja som dala praškovi,asi by bol lepši kryštalovi

  3. Jarka O.   09.02.2011 | 12:47 | reagovat | závadný

    Množství kávy v ingrediencích je špatně :-\

    1. Tereza T   09.02.2011 | 14:48 | reagovat | závadný

      Opraveno, díky.

  4. Irena a Aneta   08.02.2011 | 19:44 | reagovat | závadný

    Bylo to výborné. Všem moc chutnalo. Určitě ještě zopakujem.. :)

  5. marie nezlakova   08.10.2009 | 19:16 | reagovat | závadný

    Tak jak to vypadá,tak to i chutná.Vynikajicí.Dělala jsem je kdysi dávno a dala si práci s nastříkáváním.Tentokrát jsem je po upečení jen propíchala vidličkou a opatrně polila směsí.Stačilo to také.1*.

1 2 3 4 5 6 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web