Chlebové bramboráky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g chleba starší
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička sůl nebo vegeta
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 1
      lžička majoránka
    • 4
      stroužek česnek
    • 125
      g hladká mouka
    • 2
      ks brambory 1 - 2
    • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Chléb necháme rozmočit ve vodě (mléko) a vymačkáme. Dáme do mísy, přidáme vejce, sůl, kmín, majoránku, pepř a česnek dle chuti, najemno nastrouhané syrové brambory a popřípadě zahustíme trochou mouky. Na rozpálenou pánev s olejem klademe lžící hromádky, které rozetřeme na placičku a opečeme z obou stran dozlatova. Přebytečný olej necháme vsáknout do ubrousku.
Zařazení: Pokrmy Z brambor
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • nada
    nada |

    20. 11. 2016 11:21

    skvele i jako priloha, dnes vyzkouseno k velke spokojenosti vsech :-))

  • airin
    airin |

    22. 7. 2016 21:58

    Výborný. Zahustila jsem hrubou krupicí, jsme tak zvyklí, bramboráky jsou nadýchanější než s moukou.

  • Martina Kottová
    Martina Kottová |

    15. 5. 2016 21:03

    Děkuji za recept O:-) . Byly to výborné placičky a starý chleba se využil do posledního kousku. Přidala jsem i trochu anglické slaniny, kterou dávám i do klasických bramboráků :-* .

  • Lenka
    Lenka |

    7. 5. 2016 21:33

    :-( za nás nic moc chleba ve vajíčku by byl lepší

  • Erika
    Erika |

    2. 3. 2016 21:45

    Jsem nadšená z to co se dalo udělat skoro z ničeho, respektive z toho co je doma vždycky. Chutnaly skvěle, byly výnikajícně dochucené a určitě je budu občas dělat. Děkuji za recept :-) .

  • M.Kitlerova
    M.Kitlerova |

    17. 12. 2014 19:45

    Vynikajici byly.Diky.

  • kudlička
    kudlička |

    13. 10. 2014 19:42

    jo je to ňamka :-D

  • Marie
    Marie |

    27. 8. 2014 15:52

    Jsou moc dobré, ještě lepší než normální bramboráčky. :-P Přítel si byl přidat, takže to už něco znamená! <3

  • Nela
    Nela |

    28. 5. 2014 12:39

    Už jsem dělala bramboráky z chleba, ale s tou přistrouhanou bramborou jsou mnohem lepší, jen chlebové nám taky chutnaly, ale......

  • Linda
    Linda |

    5. 5. 2014 15:36

    Když už jsem byla v tom strouhání, přidala jsem ještě půlku cuketky. Bramborák má jedinou chybu - nehubne se po něm :-D

  • Aneta
    Aneta |

    4. 12. 2013 20:18

    Dobrá, levná a rychlá večeře :-)

  • Martina
    Martina |

    27. 4. 2013 20:01

    Jsou dobrý a přítel je žrout, takže by je snědl klíďo i sám.

  • Lucie
    Lucie |

    1. 3. 2013 11:47

    Kolik je stoho porcí???

  • BARBUCHA
    BARBUCHA |

    14. 1. 2013 18:55

    PARÁDNÍ BYLY!!!!

  • zidamova
    zidamova |

    29. 4. 2012 08:59

    delala jsem jich vic, z 2oo gramu by nestacily, brali mi je pod rukama a nestacila sem smazit, pridala jsem do poslednich i mekky salam a ty byly jeste lepsi

  • Parktová
    Parktová |

    11. 3. 2012 11:32

    Zkoušela jsem je nedávno a chutnaly nám. Včera jsem je dělala jako přílohu k nakládanému masu a to chutnaly ještě víc :-)) .

  • Mifi
    Mifi |

    27. 2. 2012 08:49

    Super ;-)

  • RauM
    RauM |

    21. 1. 2012 20:08

    nejdřív se nám zdálo velice fádní, ale když jsme pořádně osolili, tak nám zachutnalo :o)) ikdyž příště zkusíme vylepšit nějakými "zbytky masíčka" :o))

  • Franta
    Franta |

    15. 9. 2011 10:10

    fakt dobrý, budu si to pamatovat

  • Růža
    Růža |

    22. 7. 2011 11:58

    Výborné a vždycky dostupné :)

  • Rivolová
    Rivolová |

    3. 7. 2011 22:41

    Moc šancí jsem receptu nedávala a nakonec jsem ještě přidělávala.Jsou moc dobré a nemusím aspoň strouhat tolik brambor ;-) .Vejce jsem dala ale dvě,protože mám hodně malý,tak aby držely pohromadě.

  • Honza
    Honza |

    15. 2. 2011 21:01

    Bezva žvanec,když je doma vybíleno :-D .Myslím,že bude často ;-)

  • karolína
    karolína |

    5. 12. 2010 22:59

    Výborné, doporučuji všem.