Autor:

Chlebová růže s bylinkovým máslem

Snadné
Ingredience
Hladká mouka 600 g
Sůl 2 lžička
Moučkový cukr 2 lžička
Vlažná voda 300 ml
Droždí 42 g
Olej 50 ml
Vejce 3 ks
Napln
Bylinkové máslo 130 g
Chlebová růže s bylinkovým máslem

Postup přípravy:

Zařazení: Ostatní

Mouku smícháme se solí, ve vlažné vodě rozpustíme cukr a kvasnice. Vše společně s olejem smícháme v hladké těsto, které necháme 1 hodinu vykynout.

Po vykynutí těsto vyválíme na pomoučené ploše na velký obdélník, potřeme bylinkovým máslem a rozkrájíme na obdélníky. Zhruba 8×4 cm.

Dortovou formu s průměrem 26 cm vyložíme pečicím papírem (dno) a stěny vytřeme máslem. Vezmeme dva obdélníky a položíme je na stojato do prostředka formy a trochu je stlačíme dohromady. Zbylé obdélníky obkládáme kolem dokola jako lístky růže. Až jsou všechny obdélníky spotřebované, necháme těsto ještě jednou 15 minut kynout.

Mezitím si rozehřejeme troubu na 200 stupňů (bez horkovzduchu). Pečeme cca 30 minut. Po upečení není potřeba chleba krájet, ale můžete si utrhávat jednotlivé „lístky“.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Chlebová růže s bylinkovým máslem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web