Autor:

Bezinkový džem (rosol) - květový

Snadné
Ingredience
Bezové květy
velké, v plném květu
30 ks
Citron 2 ks
Voda 2,5 l
Cukr krupice
nebo krystal
2,5 kg
Želírovací prostředek
(na 1 kilogram ovoce 1 kus)
3 ks
Bezinkový džem (rosol) - květový

Postup přípravy:

Natrháme bezinkové květy v plném květu, pěkně velké, bez mšic a broučků, daleko od silnice. Dáme je do hrnce, přilijeme 2,5 litru vody, přidáme kůru ze dvou velkých citronů (pouze žlutou část!) a všechnu vymačkanou šťávu. Vše přivedeme k varu a cca 15 minut vaříme pod poklicí. Pak odstavíme a necháme vše do druhého dne pod poklicí louhovat.

Výluh z bezinek přecedíme přes plátěný ubrousek, bezinky vymačkáme. Čistou bezinkovou šťávu nalijeme do většího kastrolu, přisypeme cukr, do kterého jsme zamíchali želírovací prostředky a dle návodu na želírovacím prostředku povaříme.

Horký džem nalijeme do suchých čistých sklenic, pevně uzavřeme a na pár minut otočíme dnem vzhůru (není nutné). Pak otočíme zpět a necháme vychladnout. Skladujeme na suchém temném místě (sklep, komora...).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1
4.89 9 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 9x)
Těstoviny s mozzarellou Rychlé večeře na celý týden Články z

Komentáře k receptu: Bezinkový džem (rosol) - květový

Komentáře

  1. Hanka Černá   21.06.2016 | 14:42 | reagovat | závadný

    To není recept, to je poklad O:-) Děkuji!!!!!

  2. Viola   06.06.2016 | 19:53 | reagovat | závadný

    Jsem ráda,že jsem ještě na poslední chvíli objevila tento recept,protože u nás bez pomalu odkvétá.Džem je opravdu úžasný,chválím ho kudy chodím a děkuji za recept.

  3. Vituš   29.05.2016 | 20:51 | reagovat | závadný

    Tak tohle je ze všech našich bezinkových výrobků zatím ten nejlepší a určitě ho doporučuji všem kdo rádi sladké. Naše první ochutnávka byla na houskách s máslem a olizovali jsme se až za ušima.

  4. Klára Veselá   17.06.2015 | 22:02 | reagovat | závadný

    První ochutnávka byla na amerických lívancích no a byla to senzační večeře. Džem chutná výborně :p .

  5. Dáda   11.06.2015 | 9:03 | reagovat | závadný

    Jsem moc překvapená názory. Tak to jdu zkusit pak dám vědět.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně. Objevte nový chrám krásy. VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně. Objevte nový chrám krásy.
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web