Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8x
2+ 1 5
Autor:

Bezinkový sirup

Střední
Ingredience
Bezové květy
(Nebo silnější stonky)
20 ks
Kyselina citronová 80 g
Voda
(Převařená)
2 l
Cukr krystal 2 kg
Bezinkový sirup

Postup přípravy:

Zařazení: Nápoje

Do 5 litrové láhve dáme květy, kyselinu, převařenou vodu a necháme 24 hodin stát. Potom přecedíme přes plátno a přidáme cukr, vše promícháme, přikryjeme a necháme dalších 24 hodin stát. Potom vše rozléváme do sklenic, které uložíme na chladné místo.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 8x)

Komentáře k receptu: Bezinkový sirup

Komentáře

  1. linda   07.06.2015 | 19:56 | reagovat | závadný

    Posím, kolik je 80g kyseliny, nemám to čím zvážit, tak třeba kolik je to na lžičky. Děkuji

    1. Milan   13.06.2015 | 9:06 | reagovat | závadný

      1 plná lžička cca 5 gramů , cca 16 lžiček = 80 gr.

  2. Dáda   12.06.2014 | 16:51 | reagovat | závadný

    ahojky, mám dotaz na Vláďu. 50 květů, 2,5 kg cukru a kolik vody a kyseliny??? :-\

  3. vláďa   05.06.2014 | 13:29 | reagovat | závadný

    Ahoj. My dáváme 50 květů, vodu nepřevařujeme, cukru 2,5kg a po rozpuštění (nutno trošku zahřát)hned do PET lahví a vydrží tak dlouho, než ho vypijeme - klidně 2-3 roky..

    1. olinka   06.06.2014 | 18:35 | reagovat | závadný

      vyborne recepty, jen prosim - do PET lahvi radeji ne, jakekoli sklenice jsou neskodne...

      1. Aneta   31.05.2015 | 14:58 | reagovat | závadný

        Jak jste přišla na to, že PET lahve jsou škodlivé? Tady bych rekla, ze jde hlavne o estetiku, sklenena lahev proste vypada lepe.

        1. Marketa.A85   06.06.2015 | 19:41 | reagovat | závadný

          Hlavně při zahřátí (čím teplejší, tím hůře - ale už po 1 dni např. ve 30 stupních Celsia,např. při zapomenutí v autě), se z pet lahví ve větším množství uvolňují škodlivé rakovinotvorné látky... Sklo je i proto opravdu lepší ... je to osvědčené a zaručeně nezávadné :-) Já jsem si oblíbila 0,7 l lahve s širším hrdlem od rajčatového pyré, případně klidně použiju jakékoliv sklenice od medu, moštu...

        2. sdf   07.06.2015 | 17:26 | reagovat | závadný

          Z PET lahví se uvolňuje BPA, najděte si to někde na internetu...

  4. michal   03.06.2014 | 16:58 | reagovat | závadný

    Zdravím , jen tam hezky dejte tu kyselinu citronovou , je to , abe se to nekazilo , já přidávám ještě kyselinu sorbovou , a sirup s přehledem vydrží i déle než rok ..... jsou to jen kyseliny , nic extra škodlivého .

    1. --   28.08.2014 | 17:37 | reagovat | závadný

      Tak právě kyselina sorbová je pěkný svinstvo, stejně jako všechny chemické konzervanty. Kyselina citronová by měla být teoreticky neškodná.

      1. petra   02.06.2015 | 10:24 | reagovat | závadný

        diky kyseline sorbove prave vydrzi stava i rok az dva,delam ji uz pet let a vydrzela mi i tri roky.bez kyseliny sorbove necely rok a nevim proc by mela byt skodliva,kdyz se dava i do sirupu a stav normalne,spise zabranuje,aby se tam netvorili kvasinky a plisen =-O

        1. Markéta   05.06.2015 | 13:32 | reagovat | závadný

          Můžu se prosím zeptat, kolik kyseliny sorboné dávate na ty cca 2 litry vody? Díky moc.

        2. Marketa.A85   06.06.2015 | 22:06 | reagovat | závadný

          Sirup je konzervovaný v první řadě cukrem, a kyselina citronová je zdraví neškodná a také dobře konzervuje. Samozřejmě je možné jí nahradit částečně citronem, na chuti to jen přidá... Po roce bych se v žádném případě nebála konzumace, určitě se nezkazí, a když bude zavařený (horký nalitý do zavař. sklenic, a otočit víkem dolů), určitě vydrží i o dost déle. Kompotuji jen s cukrem jakékoliv ovoce a nikdy jsem neměla problém, kompoty jsou výborné i po delší době. Kyselina sorbová opravdu zdraví škodí, tak proč ji přídávat, když to není nutné? :-$ Ale to je na každém... pokud má někdo chuť si ji tam přidat, ať ji přidá :-) Když jsou sklenice vyvařené, čisté, plíseň se ale určitě dělat nebude tak i tak :-)

  5. eva   28.05.2014 | 7:44 | reagovat | závadný

    ahoj, muzu místo kyseliny citronove dat třeba 1 citron?

    1. Marketa.A85   06.06.2015 | 22:21 | reagovat | závadný

      Určitě jde dát alespoň částečně místo ní citron, jen množství musí být určitě větší... Dávám několik citronů a trochu kys. citronové podle chuti :-)

1 2 3 4 5 6 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?
Právě sledované recepty

Další weby Mladé fronty

Dialog
X
Mobilní web