Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7x
1 1 5
Autor: Ladia

Bezinkový sirup

Středně obtížné
Ingredience
Bezinkové květy
(Nebo silnější stonky)
20 ks
Kyselina citronová 80 g
Voda
(Převařená)
2 l
Cukr krystal 2 kg
Bezinkový sirup

Postup přípravy:

Zařazení: Nápoje

Do 5 litrové láhve dáme květy, kyselinu, převařenou vodu a necháme 24 hodin stát. Potom přecedíme přes plátno a přidáme cukr, vše promícháme, přikryjeme a necháme dalších 24 hodin stát. Potom vše rozléváme do sklenic, které uložíme na chladné místo.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 7x)

Komentáře k receptu: Bezinkový sirup

Komentáře

  1. Viola   30.06.2013 | 12:51 | reagovat | závadný

    Dotaz: Převařená voda se naleje na květy vřelá nebo studená? Děkuji.

    1. Behunka   01.07.2013 | 12:00 | reagovat | závadný

      z mé zkušenosti do studené. Jednou jsem dala do teplé a květy zčernaly a musela jsem to dělat znovu.

  2. jana   23.06.2013 | 18:56 | reagovat | závadný

    v ikee jsou super dvoulitrovky :-[ :-) :-)

  3. bezinka   07.06.2013 | 16:54 | reagovat | závadný

    Já sterilizuju vymyté skleněné láhve v troubě na 200 stupňů, max.20 min a víčka vyvařím.Je to rychlé a funguje to! ;-)

    1. meg   14.06.2013 | 8:21 | reagovat | závadný

      sterilizuje sama kys.citronová ... když zavaříte na 200 st., tak zničíte všechno dobré a zdravé, co v sirupu do té doby po bezinkách zůstalo!

      1. toNic   14.06.2013 | 23:22 | reagovat | závadný

        samozrejme se ty lahve v ty roube na 200 stupnu sterilizuji jeste prazdne bez sirupu, ten tam nelijete az po schladnuti sterilizovanych lahvy

  4. jana   21.05.2012 | 19:49 | reagovat | závadný

    Také dělám bezinkovou šťávu podle stejného rozpisu jen s tím rozdílem, že kyseliny citronové použiji mnohem méně. Kyselinu sorbovou nedoporučuji - zabraňuje sice růstu kvasinek a plísní a je snadno dostupná, ale šťávu děláme doma a pro děti :-) ...
    Šťávu plním do vyvařených sklenic až po okraj, ihned uzavřu a ukládám naležato do lednice ( bohužel nemám chladný sklep). Poslední kousky dopíjíme během března a pak se jen těšíme na novou várku. Jana

  5. Eva1   13.06.2011 | 20:51 | reagovat | závadný

    Výborné, studené lahoda :-( :-( :-( Foto přikládám.

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X