Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7x
1 1 5
Autor:

Bezinkový sirup

Střední
Ingredience
Bezové květy
(Nebo silnější stonky)
20 ks
Kyselina citronová 80 g
Voda
(Převařená)
2 l
Cukr krystal 2 kg
Bezinkový sirup

Postup přípravy:

Zařazení: Nápoje

Do 5 litrové láhve dáme květy, kyselinu, převařenou vodu a necháme 24 hodin stát. Potom přecedíme přes plátno a přidáme cukr, vše promícháme, přikryjeme a necháme dalších 24 hodin stát. Potom vše rozléváme do sklenic, které uložíme na chladné místo.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Autor: Dáda
Prohlížejících: 5
Autor: Recepty
Prohlížejících: 4
Autor: Recepty
Prohlížejících: 4
 
Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 7x)

Komentáře k receptu: Bezinkový sirup

Komentáře

  1. Dáda   12.06.2014 | 16:51 | reagovat | závadný

    ahojky, mám dotaz na Vláďu. 50 květů, 2,5 kg cukru a kolik vody a kyseliny??? :-\

  2. vláďa   05.06.2014 | 13:29 | reagovat | závadný

    Ahoj. My dáváme 50 květů, vodu nepřevařujeme, cukru 2,5kg a po rozpuštění (nutno trošku zahřát)hned do PET lahví a vydrží tak dlouho, než ho vypijeme - klidně 2-3 roky..

    1. olinka   06.06.2014 | 18:35 | reagovat | závadný

      vyborne recepty, jen prosim - do PET lahvi radeji ne, jakekoli sklenice jsou neskodne...

  3. michal   03.06.2014 | 16:58 | reagovat | závadný

    Zdravím , jen tam hezky dejte tu kyselinu citronovou , je to , abe se to nekazilo , já přidávám ještě kyselinu sorbovou , a sirup s přehledem vydrží i déle než rok ..... jsou to jen kyseliny , nic extra škodlivého .

    1. --   28.08.2014 | 17:37 | reagovat | závadný

      Tak právě kyselina sorbová je pěkný svinstvo, stejně jako všechny chemické konzervanty. Kyselina citronová by měla být teoreticky neškodná.

  4. eva   28.05.2014 | 7:44 | reagovat | závadný

    ahoj, muzu místo kyseliny citronove dat třeba 1 citron?

  5. Vašek86   27.05.2014 | 21:03 | reagovat | závadný

    Mohu nahradit kyselinu citronovou odpovídajícím množstvím citronové šťávy? Jelikož se ve 100g citronové šťávy se nachází 4 až 8 g kyseliny citronové. Zkoušel to někdo? Díky :-)

1 2 3 4 5 6 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X