Autor:

Bezinkový sirup

Střední
Ingredience
Bezové květy
(Nebo silnější stonky)
20 ks
Kyselina citronová 80 g
Voda
(Převařená)
2 l
Cukr krystal 2 kg
Bezinkový sirup

Postup přípravy:

Zařazení: Nápoje

Do 5 litrové láhve dáme květy, kyselinu, převařenou vodu a necháme 24 hodin stát. Potom přecedíme přes plátno a přidáme cukr, vše promícháme, přikryjeme a necháme dalších 24 hodin stát. Potom vše rozléváme do sklenic, které uložíme na chladné místo.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
2+
4.33 9 5 1
Oznámkujte recept jako ve škole
1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 9x)

Komentáře k receptu: Bezinkový sirup

Komentáře

  1. Jája   07.06.2016 | 19:35 | reagovat | závadný

    Kyselina sorbová není závadná!! Podívejte se sem https://cs.wikipedia.org/wiki/Kyselina_sorbov%C3%A1 :-) .

  2. linda   07.06.2015 | 19:56 | reagovat | závadný

    Posím, kolik je 80g kyseliny, nemám to čím zvážit, tak třeba kolik je to na lžičky. Děkuji

    1. Milan   13.06.2015 | 9:06 | reagovat | závadný

      1 plná lžička cca 5 gramů , cca 16 lžiček = 80 gr.

    2. alice val.   23.05.2016 | 10:13 | reagovat | závadný

      Lindo, tady jsem našla fajn článek, kde jsou všechny převody, tak snad se bude hodit http://www.domacikuchyne.cz/zapisnik/vazeni-bez-vahy-prepocet-vahy-na-lzicky-a-hrnky-pri-vareni-ocenite.html

  3. Dáda   12.06.2014 | 16:51 | reagovat | závadný

    ahojky, mám dotaz na Vláďu. 50 květů, 2,5 kg cukru a kolik vody a kyseliny??? :-\

  4. vláďa   05.06.2014 | 13:29 | reagovat | závadný

    Ahoj. My dáváme 50 květů, vodu nepřevařujeme, cukru 2,5kg a po rozpuštění (nutno trošku zahřát)hned do PET lahví a vydrží tak dlouho, než ho vypijeme - klidně 2-3 roky..

    1. olinka   06.06.2014 | 18:35 | reagovat | závadný

      vyborne recepty, jen prosim - do PET lahvi radeji ne, jakekoli sklenice jsou neskodne...

      1. Aneta   31.05.2015 | 14:58 | reagovat | závadný

        Jak jste přišla na to, že PET lahve jsou škodlivé? Tady bych rekla, ze jde hlavne o estetiku, sklenena lahev proste vypada lepe.

        1. Marketa.A85   06.06.2015 | 19:41 | reagovat | závadný

          Hlavně při zahřátí (čím teplejší, tím hůře - ale už po 1 dni např. ve 30 stupních Celsia,např. při zapomenutí v autě), se z pet lahví ve větším množství uvolňují škodlivé rakovinotvorné látky... Sklo je i proto opravdu lepší ... je to osvědčené a zaručeně nezávadné :-) Já jsem si oblíbila 0,7 l lahve s širším hrdlem od rajčatového pyré, případně klidně použiju jakékoliv sklenice od medu, moštu...

        2. sdf   07.06.2015 | 17:26 | reagovat | závadný

          Z PET lahví se uvolňuje BPA, najděte si to někde na internetu...

      2. Jana   29.05.2016 | 8:57 | reagovat | závadný

        Prosím, napište mi, kdo nepijete vodu nebo limonádu z plastu, v čem jste na tom zdravotně lépe. Plast na láhve je v kvalitě, která odpovídá požadavkům na tekutá léčiva. Každý den se prodá obrovské množství limonád v plastu. Pokud plast vadí sirupu plastu, udělejte jen koncentrát na limo v platu. Recept je stejný. Tady nahoře. A je výborný. Ahoj.

        1. iwet   02.06.2016 | 20:07 | reagovat | závadný

          Pet lahev je nezávadná v případě, že se do ní plní studená tekutina. Při nalití horké tekutiny se plast nejen roztaví, ale uvolňují se přitom škodlivé ftaláty. Bohužel.

  5. michal   03.06.2014 | 16:58 | reagovat | závadný

    Zdravím , jen tam hezky dejte tu kyselinu citronovou , je to , abe se to nekazilo , já přidávám ještě kyselinu sorbovou , a sirup s přehledem vydrží i déle než rok ..... jsou to jen kyseliny , nic extra škodlivého .

    1. --   28.08.2014 | 17:37 | reagovat | závadný

      Tak právě kyselina sorbová je pěkný svinstvo, stejně jako všechny chemické konzervanty. Kyselina citronová by měla být teoreticky neškodná.

      1. petra   02.06.2015 | 10:24 | reagovat | závadný

        diky kyseline sorbove prave vydrzi stava i rok az dva,delam ji uz pet let a vydrzela mi i tri roky.bez kyseliny sorbove necely rok a nevim proc by mela byt skodliva,kdyz se dava i do sirupu a stav normalne,spise zabranuje,aby se tam netvorili kvasinky a plisen =-O

        1. Markéta   05.06.2015 | 13:32 | reagovat | závadný

          Můžu se prosím zeptat, kolik kyseliny sorboné dávate na ty cca 2 litry vody? Díky moc.

        2. Marketa.A85   06.06.2015 | 22:06 | reagovat | závadný

          Sirup je konzervovaný v první řadě cukrem, a kyselina citronová je zdraví neškodná a také dobře konzervuje. Samozřejmě je možné jí nahradit částečně citronem, na chuti to jen přidá... Po roce bych se v žádném případě nebála konzumace, určitě se nezkazí, a když bude zavařený (horký nalitý do zavař. sklenic, a otočit víkem dolů), určitě vydrží i o dost déle. Kompotuji jen s cukrem jakékoliv ovoce a nikdy jsem neměla problém, kompoty jsou výborné i po delší době. Kyselina sorbová opravdu zdraví škodí, tak proč ji přídávat, když to není nutné? :-$ Ale to je na každém... pokud má někdo chuť si ji tam přidat, ať ji přidá :-) Když jsou sklenice vyvařené, čisté, plíseň se ale určitě dělat nebude tak i tak :-)

    2. jana   08.01.2016 | 22:28 | reagovat | závadný

      dobry den, prosim kolik kyselinu sorbovou davate do 5l sirupu?
      dekuji za odpoved

1 2 3 4 ... 6 7 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Třikrát, nebo šestkrát denně? Jak často jíst, abyste hubli? Třikrát, nebo šestkrát denně? Jak často jíst, abyste hubli?
Divné beauty triky celebrit: Hovínka skřivanů, pojídání švábů nebo koupel ve víně! Divné beauty triky celebrit: Hovínka skřivanů, pojídání švábů nebo koupel ve víně!
Jak si namnožit rybíz, angrešt a jostu? Teď je ten pravý čas Jak si namnožit rybíz, angrešt a jostu? Teď je ten pravý čas
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web