Bezinkový krém s ovocným kompotem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
30 minut
4
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      ml bezinková šťáva
    • 150
      g cukr krupice
    • 300
      g bílý jogurt
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 3
      plátek bílá želatina
    • 200
      g smetana ke šlehání
    • 200
      ml červené víno
    • 2
      ks hrušky
    • 2
      ks jablka
    • 0,5
      ks chilli papričky + na ozdobení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V kastrůlku svařte šťávu se 100 g cukru, asi 5 až 7 minut. Nechte vychladnout a vzniklý sirup prošlehejte s jogurtem a citronovou šťávou.
2
Želatinu namočte do studené vody, vymačkejte a rozpusťte podle návodu na obalu. Po částech zašlehejte k jogurtovému krému. Smetanu ušlehejte dotuha a také po částech zatřete ke krému. Naplňte do dezertních sklenek nebo misek a nechte asi 3 hodiny v chladu.
3
Víno svařte se zbylým cukrem asi 8 minut. Oloupané a jádřinců zbavené ovoce nakrájejte na půlměsíčky, povařte ve víně, do kterého jste přidali chilli, asi 5 minut.
4
Krém podávejte s řízným ovocným kompotem a ozdobený chilli papričkou.
Zařazení: Pokrmy Z ovoce

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.