Autor:

Broskvový želé řez

Snadné
Těsto
Vejce 3 ks
Cukr krupice 80 g
Vanilkový cukr 1 ks
Teplá voda 3 lžíce
Olej 2 lžíce
Polohrubá mouka 100 g
Prášek do pečiva 1/2 lžička
Želé
Tang
- broskvový
1 ks
Vanilkový pudink 2 ks
Voda 8 dl
Broskve
- kompotované nebo čerstvé
 
Dozdobení
Šlehačka  
Broskve  
Broskvový želé řez

Postup přípravy:

Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej, vodu, polohrubou mouku s práškem do pečiva a promícháme. Nakonec vmícháme i sníh z bílků, těstem naplníme vymazanou a vysypanou formu na biskupský chlebíček a dáme péct do předehřáté trouby dorůžova - vyzkoušíme špejlí. Ještě teplý korpus vyklopíme, po vychladnutí prokrojíme.
Tang dáme vařit do 7 dl vody. V 1 dl vody rozmícháme dva pudinky, které vmícháme do rozpuštěného tangu a povaříme dle návodu.
Formu vyložíme fólií nebo alobalem, na dno dáme jeden díl korpusu, ten poklademe broskvemi, zalijeme částí želé a přiklopíme druhým dílem korpusu. Na ten nalijeme zbylé želé a dáme vychladit.
Po vychladnutí krájíme asi dvoucentimetrové plátky, které zdobíme šlehačkou a broskví dle chuti.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Reklama
Olejová bublanina s meruňkami 5 skvělých dezertů bez vážení Články z

Komentáře k receptu: Broskvový želé řez

Komentáře

  1. Simona   20.11.2016 | 18:23 | reagovat |

    Moc dobré mlsání :-)

  2. Alice   06.04.2015 | 19:05 | reagovat |

    Výborné svěží netučné a rychlé, když nepočítám chlazení.. :-*

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web