Autor:

Broskvový koláč

Střední
Těsto
Hladká mouka 350 g
Moučkový cukr 180 g
Tuk
máslo nebo hera
220 g
Vejce 2 ks
Krém
Broskvový kompot
nebo meruňky - se šťávou, lze přidat i mandarinky
1 plechovka
Vanilkový pudink 2 balíček
Ingredience
Vejce 4 ks
Cukr 130 g
Zakysaná smetana 1 kelímek
Broskvový koláč

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Z přísad vypracujeme těsto a dáme do plechu s vyšším okrajem. Na povrch rozložíme ovoce. Šťávu z ovoce doplníme vodou na 1 litr (může být trošku míň) a uvaříme z ní vanilkový pudink. Horkou hmotu rozetřeme na ovoce. Pečeme asi 35 minut při 175 °C.

Poleva: žloutky utřeme s cukrem do pěny, přimícháme kysanou smetanu. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do pěny. Rozetřeme na rozpečený koláč a pečeme ještě asi 15 minut, až povrch zrůžoví.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 22 x
2+
4.5 22 5 1
Reklama
12 triků, aby se cukroví povedlo Články z

Komentáře k receptu: Broskvový koláč

Komentáře

  1. Veronika   15.05.2014 | 22:26 | reagovat |

    Recept je fajnový, koláč se povedl, jen se mi malinko připekl spodek, ale to nevadí to se příště doladí :). Jinak sem použila broskvový a jahodový kompot a je to báječný. Můžu doporučit! <3

  2. PájaTouf   19.01.2013 | 12:39 | reagovat |

    Velmi zajímavá buchta. Zkusila jsem zatím jen jednou, ale podařila se naprosto báječně.Naprosto stejná jako na obrázku. To první těsto je skutečně dobré, jak poukazuje Amy, zadělat nejprve sypké ingredience s máslem na jemnou drobenku pak dozaděláme s vejci. Těsto bylo tuhé ,ale dalo se v pohodě zpracovat. Přidala jsem také asi půl kypřícího prášku. Horší bylo pokládání na plech! Nevím zda-li by nebylo lepší plech vymazat a vysypat...Já dala pečící papír a byl to nadlidský výkon "rozetřít" těsto na papírem vyložený plech =-O , to nevím jak to děláte vy osatní ,ale asi jen kvůli této"komplikaci" se do opětovného pečení pouštět nebudu!..Jinak pudink jsem dala jeden vanilkový a jeden jahodový, bylo to super + broskve a jedna plechovka mandarinek.Ve finále to bylo super :-* . Měla jsem obavu z té doby pečení 35min+15min mi přišlo docela dlouho na to spodní těsto, ale bylo to přesně akorát, těsto bylo zespodu i z vrchu růžovoučké .....Myslím,že až se z posledního pečeční vzpamatuji, pustím se do tohoto moučníku zas :-P

  3. Perpetua87   08.01.2012 | 17:34 | reagovat |

    Chyba by nejspíš na mé starně..pudink se mi nějak nezapekl a zatím v teplé formě je tak na lžičku.. :-D

  4. barus.v   05.01.2012 | 9:35 | reagovat |

    Skvělý, výborný :-)

  5. zabine   04.09.2011 | 23:20 | reagovat |

    Výborný... Dělala jsem ho 2x... poprvé z čerstvých broskví a dnes z jahod... Akorát vždy přidám kousek kypřícího prášku...

1 2 3 4 ... 6 7 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Děti slavných na módních molech: Jak to sluší Romeu Beckhamovi, Lily-Rose Depp a dalším? Děti slavných na módních molech: Jak to sluší Romeu Beckhamovi, Lily-Rose Depp a dalším?
7 dietních tajemství Ivanky Trump: Jak si udržuje štíhlou postavu? 7 dietních tajemství Ivanky Trump: Jak si udržuje štíhlou postavu?
Retro fotogalerie: Jak se změnila lesbická láska od 19. století do současnosti Retro fotogalerie: Jak se změnila lesbická láska od 19. století do současnosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web