Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 22x
2+ 1 5
Autor: lenzaj

Broskvový koláč

Středně obtížné
Těsto
Hladká mouka 350 g
Moučkový cukr 180 g
Tuk
máslo nebo hera
220 g
Vejce 2 ks
Krém
Kompotované broskve
nebo meruňky - se šťávou, lze přidat i mandarinky
1 plechovka
Vanilkový pudink 2 balíček
Ingredience
Vejce 4 ks
Cukr 130 g
Zakysaná smetana 1 kelímek
Broskvový koláč

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Z přísad vypracujeme těsto a dáme do plechu s vyšším okrajem. Na povrch rozložíme ovoce. Šťávu z ovoce doplníme vodou na 1 litr (může být trošku míň) a uvaříme z ní vanilkový pudink. Horkou hmotu rozetřeme na ovoce. Pečeme asi 35 minut při 175 °C.

Poleva: žloutky utřeme s cukrem do pěny, přimícháme kysanou smetanu. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do pěny. Rozetřeme na rozpečený koláč a pečeme ještě asi 15 minut, až povrch zrůžoví.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 22x)
Reklama
Slezský bigoš Ty nejlepší recepty z Čech a Moravy Články z

Komentáře k receptu: Broskvový koláč

Komentáře

  1. PájaTouf   19.01.2013 | 12:39 | reagovat | závadný

    Velmi zajímavá buchta. Zkusila jsem zatím jen jednou, ale podařila se naprosto báječně.Naprosto stejná jako na obrázku. To první těsto je skutečně dobré, jak poukazuje Amy, zadělat nejprve sypké ingredience s máslem na jemnou drobenku pak dozaděláme s vejci. Těsto bylo tuhé ,ale dalo se v pohodě zpracovat. Přidala jsem také asi půl kypřícího prášku. Horší bylo pokládání na plech! Nevím zda-li by nebylo lepší plech vymazat a vysypat...Já dala pečící papír a byl to nadlidský výkon "rozetřít" těsto na papírem vyložený plech =-O , to nevím jak to děláte vy osatní ,ale asi jen kvůli této"komplikaci" se do opětovného pečení pouštět nebudu!..Jinak pudink jsem dala jeden vanilkový a jeden jahodový, bylo to super + broskve a jedna plechovka mandarinek.Ve finále to bylo super :-* . Měla jsem obavu z té doby pečení 35min+15min mi přišlo docela dlouho na to spodní těsto, ale bylo to přesně akorát, těsto bylo zespodu i z vrchu růžovoučké .....Myslím,že až se z posledního pečeční vzpamatuji, pustím se do tohoto moučníku zas :-P

  2. Perpetua87   08.01.2012 | 17:34 | reagovat | závadný

    Chyba by nejspíš na mé starně..pudink se mi nějak nezapekl a zatím v teplé formě je tak na lžičku.. :-D

  3. barus.v   05.01.2012 | 9:35 | reagovat | závadný

    Skvělý, výborný :-)

  4. zabine   04.09.2011 | 23:20 | reagovat | závadný

    Výborný... Dělala jsem ho 2x... poprvé z čerstvých broskví a dnes z jahod... Akorát vždy přidám kousek kypřícího prášku...

  5. T U   11.04.2010 | 10:06 | reagovat | závadný

    Chutˇově dobrý ale to těsto, já u toho nadával.

1 2 3 4 ... 6 7 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X