Autor:

Maso na gril nebo do trouby v barbecue omáčce

Střední
Porce: 4
Omáčka:
Rajský protlak 60 ml
Voda 60 ml
Med 1 lžička
Citronová šťáva 1 lžíce
Worcestrová omáčka 2 lžíce
Česnek
-rozetřený,dle chuti 2-
3 stroužek
Sůl
-na špičku nože
 
Ingredience
Maso
hovězí steaky, vepřové kotlety, kuřecí prsa...dle chuti
1 kg
Maso na gril nebo do trouby v barbecue omáčce

Postup přípravy:

Omáčka: V menším hrnci smícháme všechny přísady, směs přivedeme k varu, chviličku podusíme na mírném plameni, odstavíme a omáčku necháme vychladnout.
Maso pokrájíme na plátky, jemně naklepeme, naložíme do vychladlé marinády a necháme alespoň 4 hodiny (nejlépe přes noc) v chladu proležet.

Maso dáme do pekáče, přelijeme omáčkou a dáme do středně vyhřáté trouby péct nejprve zakryté, potom za občasného podlití dopečeme doměkka. Podáváme s bramborem nebo rýží.

Pokud grilujeme, dáváme plátky masa na rozpálený gril a opékáme z obou stran tak, jak jsme zvyklí - dle druhu masa a grilu. Podáváme s čerstvou zeleninou a pečivem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
5 7 5 1
Penne s hovězím ragú a houbami Nejoblíbenější klasika: hovězí maso Články z

Komentáře k receptu: Maso na gril nebo do trouby v barbecue omáčce

Komentáře

  1. Lenka   08.08.2015 | 14:03 | reagovat |

    Vynikající i s malou změnou, neměla jsem wolšesrt a tak jsem dala sójovku.

  2. Monika Vroubková   16.06.2013 | 16:50 | reagovat |

    Děkuji za recept. Zvolila jsem nízký vepřový bok s kostí, vlastně to byla hodně masitá žebra, která jsem z boku odkrojila a nechala jsem je v omáčce marinovat celých 24 hodin. Výborné <:-) . Omáčku budu zkoušet i na jiné maso, máme rádi stehenní řízky, tak uvidím.

  3. JK   28.08.2012 | 18:32 | reagovat |

    Mňamka

  4. Musilová   14.12.2011 | 7:23 | reagovat |

    Masíčko bylo výborné. Líbí se mi ten nápad s pečícím sáčkem, to musím určitě zkusit.

  5. Cibulkovi   13.09.2011 | 11:28 | reagovat |

    Recept vypadal lákavě a tak jsme ho vyzkoušeli. Pekli jsme v pečícím sáčku a bylo to exkluzivní a bez hlídání <:-) .

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web