Autor:

Broskvový dort

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Vejce 2 ks
Moučkový cukr
75g
50 g
Vanilkový cukr 1 balení
Hladká mouka 40 g
Maizena 25 g
Prášek do pečiva 1 lžička
Tvaroh 250 g
Smetana ke šlehání 250 ml
Želatina
čirá
1 balíček
Broskvový kompot 500 g
Broskvový dort

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Troubu předhřejeme na 200 °C (plynová stupeň 3-4). Bílky do tuha vyšleháme s 50 g práškového cukru a s 1 vanilkovým cukrem. Po jednom přimícháme žloutky, mouku, maizenu a prášek do pečiva. Zlehka promícháme, do vymazané a vysypané dortové formy nalejeme těsto, zarovnáme a pečeme asi 15 min. Necháme vychladnout. 1/3 brosví nadrobno nakrájíme.

Tvaroh do pěny vymícháme s 75 g práškového cukru a přimícháme nakrájené broskve. Šlehačku vyšleháme a postupně přimícháme k tvarohu. Tvarohovou náplň rovnoměrně rozdělíme na piškotové těsto, poskládáme na ni polovinu brosví a zalejeme želatinou, kterou připravíme podle návodu na obalu.

Odložíme ztuhnout do chladničky. Před podáváním můžeme ozdobit šlehačkou, plátky mandlí nebo ořechů (mandlemi můžeme oblepit bok dortu).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 14 x
1-
4.64 14 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 14x)
Reklama
Vanilkové velikonoční cupcakes Články z

Komentáře k receptu: Broskvový dort

Komentáře

  1. Olinka995   29.08.2014 | 18:16 | reagovat | závadný

    <3 výborné, jen bych příště volila menší vrstvu tvarohu se šlehačkou ... jo a nezapomeňte na ztužovač, jinak to nebude držet. Děkuji za nový recept do mé kuchařky :-) mám radost :-)

  2. Terka   20.01.2013 | 16:42 | reagovat | závadný

    Tento dort byl výborný,,, akorát bych příště dala jen polovinu pytlíku želatiny. ;-)

  3. Denisa Nováková   23.09.2012 | 15:50 | reagovat | závadný

    Do jak velké formy jste dort dělaly? :-)

  4. Janča   02.07.2012 | 19:25 | reagovat | závadný

    Co je ta maizena?

    1. N.   13.07.2012 | 14:11 | reagovat | závadný

      Kukuřičná škrobová moučka, dá se koupit normálně v potravinových řetězcích (např. pod názvem Gustin od Dr. Oetkera) asi za 40 Kč/ 200 g ;)

    2. alča   05.08.2012 | 12:51 | reagovat | závadný

      maizenu taky nechápu. :-)

  5. Delfinna   23.05.2012 | 16:50 | reagovat | závadný

    Teď jsem ho dodělala a zdá se fakt dobrý ale jen poradím: Dávejte pozor abyste ušlehali šlehačku správně a vůbec aby tvarohová směs pevně držela, já jsem to trochu zvorala :) ale jinak výborný.

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web