Autor:

Řízky v ovesných vločkách

Snadné
Porce: 3
Ingredience
Kuřecí maso
řízky (nebo vepřové)
600 g
Sůl
a koření dle chuti
 
Olej  
Hladká mouka 2 lžíce
Vejce 2 ks
Mléko
1 -
2 lžíce
Ovesné vločky
- jemné
 
Řízky v ovesných vločkách

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové, Drůbeží

Plátky masa naklepeme, kraje nařízneme, osolíme, okořeníme dle vlastní chuti (česnekem, kari kořením, grilovacím kořením...), zakápneme olejem a necháme odležet alespoň 2 hodiny (nejlépe přes noc).

Vejce rozšleháme s mlékem, přidáme mouku, sůl a vyšleháme hladké těstíčko, ve kterém plátky masa namočíme. Pak obalíme ve vločkách a ihned smažíme v rozehřátém oleji z obou stran dozlatova. Podáváme s jakoukoliv bramborovou přílohou nebo zeleninovou rýží, dušenou zeleninou...

Pokud neseženeme jemné ovesné vločky můžeme použít klasické, které drobně nasekáme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1
Kuřecí cassoulet s fazolemi a klobásou Menu pro přátele Články z

Komentáře k receptu: Řízky v ovesných vločkách

Komentáře

  1. stafl   21.02.2011 | 16:06 | reagovat |

    Vidíš, ani bevím, že existujou jemný vločky, kupuju ty klasické - mrknu se po nich.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web