Řízky v ovesných vločkách

Hodnocení:

Moje:

-
3
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g kuřecí maso řízky (nebo vepřové)
    • sůl a koření dle chuti
    • olej
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce mléko 1 -
    • ovesné vločky - jemné

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky masa naklepeme, kraje nařízneme, osolíme, okořeníme dle vlastní chuti (česnekem, kari kořením, grilovacím kořením...), zakápneme olejem a necháme odležet alespoň 2 hodiny (nejlépe přes noc).
2
Vejce rozšleháme s mlékem, přidáme mouku, sůl a vyšleháme hladké těstíčko, ve kterém plátky masa namočíme. Pak obalíme ve vločkách a ihned smažíme v rozehřátém oleji z obou stran dozlatova. Podáváme s jakoukoliv bramborovou přílohou nebo zeleninovou rýží, dušenou zeleninou...
3
Pokud neseženeme jemné ovesné vločky můžeme použít klasické, které drobně nasekáme.
Zařazení: Maso Vepřové Drůbeží

Komentáře k receptu

  • stafl
    stafl |

    21. 2. 2011 16:06

    Vidíš, ani bevím, že existujou jemný vločky, kupuju ty klasické - mrknu se po nich.