Autor:

Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných vloček

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Ovesné vločky
plný (cca 180 gramů)
1 hrnek
Mléko
(dle druhu (šťavnatosti) ovoce) 450 -
550 ml
Sůl
špetka
 
Máslo 40 g
Měkký tvaroh
nebo hrudkovitý olešnický (pokud nemáme, můžeme vynechat)
250 g
Vanilkový cukr
nebo skořicový, dle druhu ovoce
1 ks
Vanilkový pudink
cca
3 lžíce
Cukr krupice
dle chuti (druhu ovoce), cca
100 g
Vejce 3 ks
Jablka
oloupaná, na kostičky pokrájená, cca
400 g
Dále dle chuti:
Citronová kůra
, ořechy, kokos, rozinky
 
Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných vloček

Postup přípravy:

Ovesné vločky namočíme asi na hodinu do mléka se špetkou soli, poté uvaříme na kaši, stačí jen velmi krátce. Mléka dáváme podle toho, jaké ovoce použijeme. Pokud dáme jablka, mléka můžeme ponechat 550 ml, ale jestliže dáme do nákypu vodnatější ovoce, například čerstvé broskve, jahody..., tak myslíme na to, že během pečení pustí ještě dost vlastní šťávy.
Po odstavení kaše přidáme rovnou tvaroh, cukry smíchané s pudinkem a máslo, které necháme mícháním v kaši rozpustit. Přidáme také i citronovou kůru nebo dle chuti rozinky, ořechy, kokos a poté i žloutky. Vše dobře promícháme, vmícháme ovoce a nakonec i tuhý sníh z bílků. Vše nalijeme do vymazaného a moukou, kokosem nebo strouhankou vysypaného pekáče (já používám dvě menší zapékací mísy, jelikož se o ještě teplý nákyp dělím :-)) ) a dáme péct zvolna do předehřáté trouby na 165-170 stupňů na cca 1 hodinu dorůžova. Povrch nákypu můžeme před pečením posypat skořicovým cukrem.

Během pečení se nákyp zvedne, takže neplníme až po okraj. Po upečení, chladnutím, opět klesá.

Před podáváním můžeme dozdobit skořicovým cukrem, kopečkem zakysané smetany, šlehačkou, ovocem....

Ovoce můžeme pochopitelně dát i kompotované (broskve, vypeckované třešně, švestky, hrušky...) a zrovna tak vše v čerstvém stavu.

Lze jíst i vychladlé.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Zelené thajské kari s kuřetem Kapusta? Vezměte ji na milost! Články z

Komentáře k receptu: Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných vloček

Komentáře

  1. Marketa   23.02.2016 | 22:02 | reagovat | závadný

    Nakyp ma kremovejsi strukturu oproti ryzovemu, je jemny a chutna skvele.

  2. Jana Skokanová   26.01.2016 | 17:22 | reagovat | závadný

    Vyzkoušeno a ihned snědeno, je vážně moc dobrý.

  3. Lucie   24.01.2016 | 17:30 | reagovat | závadný

    Geniální <:-) rýžové nákypy dělám často a vločkový mě za A naprosto dostal svojí rychlou snadnou přípravou B jemnou chutí mmch. ten tvaroh je tu super C je to jedno z jídel co sníme všichni bez vyjímky. Děkuji za recept a určitě doporučuji <3

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web