Autor:

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek

Snadné
Ingredience
Listové těsto 500 g
Cukr krupice
dle chuti (kyselosti jablek)
 
Rozinky
dle chuti
 
Nasekané ořechy
nebo mandle dle chuti
 
Rozšlehané vejce 1 ks
Vanilkový cukr 1 ks
Skořicový cukr
nebo mletá skořice
1 ks
Med  
Strouhaný kokos  
Jablka
- nastrouhaná, sterilovaná, velká
1 sklenice
Hladká mouka
na podsypání
 
Moučkový cukr
- na posypání před podáváním, není nutný
 
Pečící papír  
Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek

Postup přípravy:

Listové těsto rozdělíme na dva díly, které vyválíme na pomoučněném stole na dva obdélníkové pláty. Na střed každého plátu naneseme polovinu strouhaných jablek ze sklenice, ochutíme tím, s čím nám závin nejvíce chutná: med, cukr, skořice, ořechy, kokos, rozinky... Jeden okraj těsta přeložíme přes náplň, do druhého okraje uděláme šikmé zářezy (tak, aby byly navrchu závinu). Přehnutý okraj trochu natřeme vejcem a zaklopíme druhým, konce pevně přimáčkneme k sobě, přeneseme na plech s pečícím papírem.
Oba záviny pak potřeme vejcem, posypeme dle chuti cukrem (může být i vanilkový či skořicový) a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dozlatova. Po vychladnutí pokrájíme na díly a před podáváním můžeme pocukrovat moučkovým cukrem nebo dozdobit šlehačkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1
4.87 8 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 8x)
Haná Tradiční gurmánské speciality z Hané Články z

Komentáře k receptu: Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek

Komentáře

  1. RR   21.05.2016 | 14:46 | reagovat | závadný

    Je mnamozni <:-)

  2. Dana Janotková   28.01.2015 | 19:18 | reagovat | závadný

    Je to fakticky skvělý závin, bez cukrové posýpky už ho nikdo nechce a vevnitř ho nesladím, stačí sladké rozinky.

  3. Saša   10.09.2014 | 21:16 | reagovat | závadný

    Nastrouhala jsem si na štrudlík čerstvá jablíčka, bo jich je velavela a zkusila s cukrem jako v receptu. Výborné! Křupavé a pěkné, dokonce i když zvlhne.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web