Autor:

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek

Snadné
Ingredience
Listové těsto 500 g
Cukr krupice
dle chuti (kyselosti jablek)
 
Rozinky
dle chuti
 
Nasekané ořechy
nebo mandle dle chuti
 
Rozšlehané vejce 1 ks
Vanilkový cukr 1 ks
Skořicový cukr
nebo mletá skořice
1 ks
Med  
Strouhaný kokos  
Jablka
- nastrouhaná, sterilovaná, velká
1 sklenice
Hladká mouka
na podsypání
 
Moučkový cukr
- na posypání před podáváním, není nutný
 
Pečící papír  
Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek

Postup přípravy:

Listové těsto rozdělíme na dva díly, které vyválíme na pomoučněném stole na dva obdélníkové pláty. Na střed každého plátu naneseme polovinu strouhaných jablek ze sklenice, ochutíme tím, s čím nám závin nejvíce chutná: med, cukr, skořice, ořechy, kokos, rozinky... Jeden okraj těsta přeložíme přes náplň, do druhého okraje uděláme šikmé zářezy (tak, aby byly navrchu závinu). Přehnutý okraj trochu natřeme vejcem a zaklopíme druhým, konce pevně přimáčkneme k sobě, přeneseme na plech s pečícím papírem.
Oba záviny pak potřeme vejcem, posypeme dle chuti cukrem (může být i vanilkový či skořicový) a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dozlatova. Po vychladnutí pokrájíme na díly a před podáváním můžeme pocukrovat moučkovým cukrem nebo dozdobit šlehačkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Jednohubky z kozího sýra a oříšků Tip na víkend: Oříškové variace Články z

Komentáře k receptu: Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek

Komentáře

  1. Dědková   15.12.2016 | 13:13 | reagovat |

    Chutnal výtečně jako vždy jen navíc vypadá i velmi zajímavě.

  2. RR   21.05.2016 | 14:46 | reagovat |

    Je mnamozni <:-)

  3. Dana Janotková   28.01.2015 | 19:18 | reagovat |

    Je to fakticky skvělý závin, bez cukrové posýpky už ho nikdo nechce a vevnitř ho nesladím, stačí sladké rozinky.

  4. Saša   10.09.2014 | 21:16 | reagovat |

    Nastrouhala jsem si na štrudlík čerstvá jablíčka, bo jich je velavela a zkusila s cukrem jako v receptu. Výborné! Křupavé a pěkné, dokonce i když zvlhne.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy? 30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy?
Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat
Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři? Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web