Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 2
Ingredience
Gnocchi 1 balení
Česnek
samozřejmě dle chuti, lze vynechat
5 stroužek
Smetana ke šlehání
Možno použít i smetanu na vaření, ale šlehací má lepší chuť.
1 kelímek
Baby špenát
Možno použít i mražený porcovaný (v kostkách) sekaný/listový špenát, v tom případě použít tak 8 kost
2 hrst
Sůl  
Bazalka  
Máslo
Možno i olej, ale na másle má jídlo mnohem krásnější chuť a je více voňavé.
2 lžíce
Kari
Dle chuti, lze vynechat.
1 lžička
Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari

Postup přípravy:

Do hrnce dáme vařit lehce osolenou vodu na gnocchi nebo těstoviny (kdo jak chce) a dle návodu během přípravy „omáčky“ uvaříme.

Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme na plátky nakrájený česnek a lehce jej osmahneme (česnek by neměl zhnědnout, může být pak nahořklý). Přidáme špenát, kari, 1-2 špetky soli, bazalku a vše promícháme. Přilijeme 3/4 kelímku smetany, zamícháme a necháme chvíli mírně pobublávat, aby se chutě krásně propojily.
Omáčku můžete dle potřeby zahustit hustší jíškou připravenou ze zbytku smetany a hladké mouky. Vše necháme chvíli povařit. Servírujeme s okapanými gnocchi nebo těstovinami, omáčku nalijeme nahoru a kdo chce, ať si zamíchá. :)

Ačkoli jídlo vypadá složitěji, je to tak jednoduché, že ani tento text moc potřebovat nebudete. :o) Postup Vás napadne automaticky během přípravy.

Pokud se Vám stane to, co poprvé mně, že omáčku zahustíte až příliš, je možné ji naředit mlékem a dokonce i trochou teplé vody. S tou se to ale nesmí moc přehnat, aby omáčka neztratila úžasně smetanovou jemnou chuť.

TIP: Během přípravy omáčky si můžeme v jiném kastrůlku nebo malé pánvičce osmahnout kousky z jednoho kuřecího prsa, lehce osolené, opepřené, možné i s troškou gril. koření, ale s tím to vážně nepřehánět, mělo by to potom vliv na chuť celé „vymakané“ omáčky. Přidáme poté do hotové omáčky, zamícháme a je to skutečná lahůdka.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3+
3.5 2 5 1
Špagety s hlívou, sýrem a ořechy Novoroční nápady na váš stůl Články z

Komentáře k receptu: Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari

Komentáře

  1. Andys70   09.10.2014 | 19:35 | reagovat |

    Dělám to na cibulce a česnek přidám až se smetanou. Je to výraznější. Česnek je u nás doma velmi populární.

    1. Lucie Bílková   15.10.2014 | 12:18 | reagovat |

      Ano, tak je to taky velice dobré. Syn mi ale cibulku moc nejí, proto ji do receptu obvykle nepřidávám.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web