Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 2
Ingredience
Gnocchi 1 balení
Česnek
samozřejmě dle chuti, lze vynechat
5 stroužek
Smetana ke šlehání
Možno použít i smetanu na vaření, ale šlehací má lepší chuť.
1 kelímek
Baby špenát
Možno použít i mražený porcovaný (v kostkách) sekaný/listový špenát, v tom případě použít tak 8 kost
2 hrst
Sůl  
Bazalka  
Máslo
Možno i olej, ale na másle má jídlo mnohem krásnější chuť a je více voňavé.
2 lžíce
Kari
Dle chuti, lze vynechat.
1 lžička
Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari

Postup přípravy:

Do hrnce dáme vařit lehce osolenou vodu na gnocchi nebo těstoviny (kdo jak chce) a dle návodu během přípravy „omáčky“ uvaříme.

Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme na plátky nakrájený česnek a lehce jej osmahneme (česnek by neměl zhnědnout, může být pak nahořklý). Přidáme špenát, kari, 1-2 špetky soli, bazalku a vše promícháme. Přilijeme 3/4 kelímku smetany, zamícháme a necháme chvíli mírně pobublávat, aby se chutě krásně propojily.
Omáčku můžete dle potřeby zahustit hustší jíškou připravenou ze zbytku smetany a hladké mouky. Vše necháme chvíli povařit. Servírujeme s okapanými gnocchi nebo těstovinami, omáčku nalijeme nahoru a kdo chce, ať si zamíchá. :)

Ačkoli jídlo vypadá složitěji, je to tak jednoduché, že ani tento text moc potřebovat nebudete. :o) Postup Vás napadne automaticky během přípravy.

Pokud se Vám stane to, co poprvé mně, že omáčku zahustíte až příliš, je možné ji naředit mlékem a dokonce i trochou teplé vody. S tou se to ale nesmí moc přehnat, aby omáčka neztratila úžasně smetanovou jemnou chuť.

TIP: Během přípravy omáčky si můžeme v jiném kastrůlku nebo malé pánvičce osmahnout kousky z jednoho kuřecího prsa, lehce osolené, opepřené, možné i s troškou gril. koření, ale s tím to vážně nepřehánět, mělo by to potom vliv na chuť celé „vymakané“ omáčky. Přidáme poté do hotové omáčky, zamícháme a je to skutečná lahůdka.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
3-
2.67 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3- (hodnoceno 3x)
Salát z bílého zelí a paprik Barevná Jižní Afrika Články z

Komentáře k receptu: Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari

Komentáře

  1. Andys70   09.10.2014 | 19:35 | reagovat | závadný

    Dělám to na cibulce a česnek přidám až se smetanou. Je to výraznější. Česnek je u nás doma velmi populární.

    1. Lucie Bílková   15.10.2014 | 12:18 | reagovat | závadný

      Ano, tak je to taky velice dobré. Syn mi ale cibulku moc nejí, proto ji do receptu obvykle nepřidávám.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web