Bramboráčky se zelím a slaninou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Bramboráčky:
    • 1
      kg brambory
    • 2
      ks rozšlehané vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • česnek
    • hladká mouka nebo strouhanka na zahuštění těsta
    • kysané zelí
    • 300
      g anglická slanina nebo moravská, papriková... , libovější
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, přidáme do nich vejce, dle chuti majoránku, sůl, pepř a rozetřený česnek. Vše dobře promícháme a dle potřeby zahustíme moukou nebo strouhankou. Řidké těsto naléváme naběračkou nebo lžící na pánev s rozpáleným olejem a smažíme z obou stran dozlatova bramboráčky.
2
Slaninu pokrájenou na plátky osmažíme na suché pánvi dozlatova.
3
Zelí necháme na cedníku okapat.
4
Horké bramboráčky prokládáme zelím s osmaženou slaninou a podáváme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Soňa
    Soňa |

    3. 12. 2016 18:45

    Výborná kombinace. Opečená slanina je výborná sama o sobě , ale to kysané zelí s bramborákem bylo víc než výtečné spojení.

  • Hanka Bydžovská
    Hanka Bydžovská |

    14. 4. 2015 17:13

    Neměly chybu, ráda je zopakuji.

  • Vlaďka
    Vlaďka |

    3. 5. 2013 19:01

    Velká chvála autorovi receptu od celé rodiny :-) , výborný nápad s bramboráčky a byť celkem malá, tak příjemná změna.

  • puffisheek
    puffisheek |

    31. 8. 2012 15:02

    super kombinace, vždy jsem dělala jen samotné bramboráčky, ale takhle mi velmi chutnaly.