Autor:

Hamburger úžasné chuti

Snadné
Ingredience
Mleté maso
mleté hovězí nebo vepřové maso (gramáž podle počtu osob) cibule najemno nakrájená
 
Česnek 1 stroužek
Olivový olej  
Rajčata  
Petrželka  
Kečup - jemný  
Hamburger úžasné chuti

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Maso na hamburger (mleté) smícháme s jemně nakrájenou cibulí, jemně nakrájenou petrželkou, trochou olivového oleje, rozmačkaným stroužkem česneku a s trochou jemně nakrájeného rajčata. Poté pořádně promačkáme v rukou. Ze směsi uděláme asi centimetr vysoké placičky s průměrem o centimetr větší než je hamburgerová bulka (maso se při pečení svrkne a také doporučuji klasické Kaiserky, kvůli křupavosti). Tyto placky však nepokládáme na pánev, ale na trochu vymazaný pekáč máslem, poté vkládáme do rozpálené trouby. Necháme péct do křupava (nebo podle libosti Medium, Well done atd.).
Servírujeme v rozpůlené bulce s kečupem, plátkem rajčete, cibulí na kolečka. Podle libosti můžete přidat ledový salát a plátek sýra.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Losos na čočkovém salátu Luštěniny na tři způsoby Články z

Komentáře k receptu: Hamburger úžasné chuti

Komentáře

  1. Tomas   13.07.2015 | 19:28 | reagovat | závadný

    Souhlas s Puristou

  2. purista   07.06.2012 | 0:23 | reagovat | závadný

    hamburger neni karbanatek..sul pepr a maso

  3. ČernáLuna   04.12.2011 | 15:54 | reagovat | závadný

    Nápad přidat zeleninu přímo do masa není vůbec špatný, chválím i přípravu v troubě. Bylo to moc dobré, nemám žádných výhrad. Jediné, co mi vadí, je odbytý seznam surovin. Kolik rajčat a cibule na kolik masa? Hlavně že teda jeden stroužek česneku, to je moc důležitá informace, když nevíme, na kolik masa ;-). Jak dlouho se peče? Na kolik? Toto si myslím, že autorka trochu odflákla a je to škoda.

    Jinak já jsem dělala z 600 g mletého masa, přidala jsem jednu cibuli a rajče, oboje průměrně velké. Bylo toho na šest hamburgerů. Doporučuji nedělat hamburgery vyšší, než je zde psáno, sice se scvrknou, ale taky se nafouknou :)

  4. Zuzana Scotka   02.09.2008 | 23:48 | reagovat | závadný

    super recept, dekuji !! Manzelovi chutnalo zkouseli jsme bizonni maso a povedlo se!

  5. Pajka Loužnická   11.01.2008 | 12:12 | reagovat | závadný

    hamburget je uplně dobrej ale nejlepší je z pizzerie než abych ho delala doma není to pak ono a myslím že je v tom receptu prehnane moc indrediencí....obyčejný pravý hambáč je nej

    1. ČernáLuna   04.12.2011 | 12:35 | reagovat | závadný

      No tak to je opravdu moc užitečná informace, že nejlepší hamburger je z nějaké vaší oblíbené pizzerie.
      Naopak, já jsem toho názoru, že když se udělá dobrý hamburger doma, tak je to lepší než kdoví jak připravený někde ve fast foodu :-)

    2. Já   12.10.2012 | 1:51 | reagovat | závadný

      česky?

    3. :)   05.02.2013 | 11:45 | reagovat | závadný

      jo jasně nejlepši je z fastfoodu :-D :-D mcdonal a atd...... buh ví z čeho to "maso" mají pomlety :-D :-D ale jinak dobrou chut :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web