Autor:

Kuskus s krůtím masem a pikantní mrkví

35 minut PT0H35M
Snadné
Ingredience
Krůtí maso
nakrájené na nudličky
400 g
Olivový olej 2 lžíce
Sojová omáčka 2 lžíce
Česnek 1 stroužek
Zázvor
půl cm, oloupaný, nakrájený na plátky
 
Červená chilli paprička
méně pálivá, větší - nebo beraní roh
1 ks
Med 2 lžíce
Sůl
dle chuti
 
Kuskus
Kuskus 1 hrnek
Máslo 1 lžička
Sůl  
Pepř drcený  
Pikantní mrkev
Mrkev
střední
5 ks
Olivový olej 1 lžíce
Česnek 2 stroužek
Zázvor
asi půl cm, nakrájený na tenké plátky
 
Mletý kmín 1 lžička
Červená chilli paprička
podle chuti a pálivosti můžete přidat nebo ubrat
1 ks
Chilli
půl lžičky - podle chuti a páivosti můžete přidat nebo ubrat
 
Citronová šťáva 3 lžička
Sůl  
Kuskus s krůtím masem a pikantní mrkví

Postup přípravy:

Začněte s mrkví - její příprava trvá nejdéle. (http://www.recepty.cz/recept/pikantni-korenena-mrkev-157207?_fid=9db3)

Na pánev nalijte olivový olej. Přidejte nasekaný česnek, zázvor a chilli papričku. Teprve pak plotýnku zapněte - chutě se lépe uvolní. Krátce orestujte (cca 1-2 minutky). Mezitím si oloupejte mrkve a nakrájejte je na šikmé plátky (0,5 - 1 cm široké). Na pánev přidejte kmín, chilli, vhoďte mrkev. Promíchejte, přisolte a podlijte asi půl hrnkem vody. Nechte dusit pod pokličkou 10-15 minut, občas promíchejte a podle potřeby můžete přidat ještě trošku vody.
Mrkev by měla být stále trošku křupavá, v žádném případě rozvařená. Sundejte poklici, tekutina by měla být zredukovaná a v této fázi můžete přidat šťávu z citronu.
Promíchejte a můžete podávat - jako chuťovku nebo zeleninovou přílohu k jídlu. Podle chuti můžete chilli ubrat nebo přidat. Hodně také záleží na kvalitě chilli koření a druhu chilli papričky.

Když se vám mrkev dělá pod pokličkou, nalijte na jinou pánev olivový olej. Přidejte nasekaný česnek, zázvor a papričku a pak olej zahřejte. Přidejte maso nakrájené na plátky, zakápněte sojovkou a přidejte med. Pokud vám maso pustí během restování šťávu, slijte ji do hrnku a můžete ji použít na kuskus. Orestujte, dokud maso nezezlátne.

Do skleněné/plechové mísy nasypte hrnek kuskusu, přidejte máslo, sůl a pepř a zalijte 2 hrnky horké vody (nebo jeden a půl vody a půl hrnku šťávy z masa). Zakryjte talířem a nechte tekutinu vstřebat. Nakypřete vidličkou. Kuskus můžete připravit také podle návodu na obalu nebo tak, jak jste zvyklí.

Maso, mrkev i kuskus můžete smíchat v míse nebo můžete servírovat samostatně. Dozdobte čerstvou petrželkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 1x)
Šťavnatý steak s máslovou hruškou Šťavnaté hruškové speciality - 2. díl Články z

Komentáře k receptu: Kuskus s krůtím masem a pikantní mrkví

Komentáře

  1. Fecna   12.03.2016 | 14:03 | reagovat | závadný

    mě osobně moc chutnalo, s pálivými papričkami jsem musela opatrně, naštěstí jsem to nepřehnala :-) ostatní strávníci postrádali nějákou omáčku, ale to mě osobně nevadilo, protože kuskus nebyl suchý, díky přidanému máslu :-)

  2. penzionalenka   12.09.2014 | 16:05 | reagovat | závadný

    Vypadá moc dobře, vyzkoušíme :)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web