Autor:

Kuskus s krůtím masem a pikantní mrkví

35 minut PT0H35M
Snadné
Ingredience
Krůtí maso
nakrájené na nudličky
400 g
Olivový olej 2 lžíce
Sojová omáčka 2 lžíce
Česnek 1 stroužek
Zázvor
půl cm, oloupaný, nakrájený na plátky
 
Červená chilli paprička
méně pálivá, větší - nebo beraní roh
1 ks
Med 2 lžíce
Sůl
dle chuti
 
Kuskus
Kuskus 1 hrnek
Máslo 1 lžička
Sůl  
Pepř drcený  
Pikantní mrkev
Mrkev
střední
5 ks
Olivový olej 1 lžíce
Česnek 2 stroužek
Zázvor
asi půl cm, nakrájený na tenké plátky
 
Mletý kmín 1 lžička
Červená chilli paprička
podle chuti a pálivosti můžete přidat nebo ubrat
1 ks
Chilli
půl lžičky - podle chuti a páivosti můžete přidat nebo ubrat
 
Citronová šťáva 3 lžička
Sůl  
Kuskus s krůtím masem a pikantní mrkví

Postup přípravy:

Začněte s mrkví - její příprava trvá nejdéle. (http://www.recepty.cz/recept/pikantni-korenena-mrkev-157207?_fid=9db3)

Na pánev nalijte olivový olej. Přidejte nasekaný česnek, zázvor a chilli papričku. Teprve pak plotýnku zapněte - chutě se lépe uvolní. Krátce orestujte (cca 1-2 minutky). Mezitím si oloupejte mrkve a nakrájejte je na šikmé plátky (0,5 - 1 cm široké). Na pánev přidejte kmín, chilli, vhoďte mrkev. Promíchejte, přisolte a podlijte asi půl hrnkem vody. Nechte dusit pod pokličkou 10-15 minut, občas promíchejte a podle potřeby můžete přidat ještě trošku vody.
Mrkev by měla být stále trošku křupavá, v žádném případě rozvařená. Sundejte poklici, tekutina by měla být zredukovaná a v této fázi můžete přidat šťávu z citronu.
Promíchejte a můžete podávat - jako chuťovku nebo zeleninovou přílohu k jídlu. Podle chuti můžete chilli ubrat nebo přidat. Hodně také záleží na kvalitě chilli koření a druhu chilli papričky.

Když se vám mrkev dělá pod pokličkou, nalijte na jinou pánev olivový olej. Přidejte nasekaný česnek, zázvor a papričku a pak olej zahřejte. Přidejte maso nakrájené na plátky, zakápněte sojovkou a přidejte med. Pokud vám maso pustí během restování šťávu, slijte ji do hrnku a můžete ji použít na kuskus. Orestujte, dokud maso nezezlátne.

Do skleněné/plechové mísy nasypte hrnek kuskusu, přidejte máslo, sůl a pepř a zalijte 2 hrnky horké vody (nebo jeden a půl vody a půl hrnku šťávy z masa). Zakryjte talířem a nechte tekutinu vstřebat. Nakypřete vidličkou. Kuskus můžete připravit také podle návodu na obalu nebo tak, jak jste zvyklí.

Maso, mrkev i kuskus můžete smíchat v míse nebo můžete servírovat samostatně. Dozdobte čerstvou petrželkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1
Kotleta s rajčaty a bramborami Rychlé zdravé večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Kuskus s krůtím masem a pikantní mrkví

Komentáře

  1. Fecna   12.03.2016 | 14:03 | reagovat |

    mě osobně moc chutnalo, s pálivými papričkami jsem musela opatrně, naštěstí jsem to nepřehnala :-) ostatní strávníci postrádali nějákou omáčku, ale to mě osobně nevadilo, protože kuskus nebyl suchý, díky přidanému máslu :-)

  2. penzionalenka   12.09.2014 | 16:05 | reagovat |

    Vypadá moc dobře, vyzkoušíme :)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web