Autor:

Hamburská vepřová kýta

Střední
Ingredience
Vepřová kýta
Vcelku (cca 500 - 700 g)
 
Mrkev  
Celer  
Petržel  
Cibule  
Tuk
Kousek na opečení
 
Šunka  
Citron  
Hladká mouka  
Smetana  
Pepř celý  
Nové koření  
Bobkový list  
Tymián  
Hořčice  
Ocet  
Sůl  
Hamburská vepřová kýta

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Vepřovou kýtu protkněte klínky šunky nebo slaniny a opečte jí na troše tuku. Vydejte a na zbylém tuku opečte nakrájenou zeleninu. Vraťe maso, podlijte vodou, přidejte koření, sůl, 2-3 kolečka omytého citrónu, případně lžičku octa. Maso duste nebo pečte v troubě. Když je maso měkké, vyjměte je i koření a zbylou šťávu s rozvařenou zeleninou zahustěte moukou. Promíchejte na ohni, zalijte vodou a povařte. Pak rozmixujte, vraťe do hrmce a znovu povařte. Dochuťe solí a hořčicí.

Navzdory předpisům EU konzumujte až druhý nebo třetí den, kdy se jídlo proleží a chutě propojí. Potom si k tomu dejte knedlík, já bych přidala ještě brusinky. Nebo maso s omáčkou na talíři posypte kostičkami okurky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 12 x
2+
4.5 12 5 1
Tradiční menu Nejlepší vánoční recepty: Menu na Štědrý večer [Vánoce 2015] Články z

Komentáře k receptu: Hamburská vepřová kýta

Komentáře

  1. Jarka   10.01.2017 | 12:55 | reagovat |

    No ono nám v té omáčce něco chybí že? Do hamburské patří ještě kyselé okurky a šunka pokrájené na kostičky osmahnuté na oleji. Dává se to tam na konci až je omáčka hotová.

  2. simona   27.10.2016 | 20:07 | reagovat |

    ted jsem dodelala omacku a pripomina mi chuti znojemskou, a tim ze se tam dala smetana tak je bila a ne oranzova, jako na obrazku je dobra ale prijde mi ze je hodne podobna znojemsky i tak stejne nakysla :-)

  3. Di   04.01.2015 | 16:51 | reagovat |

    Chybička se vloudila. Smetana se samozřejmě dává do rozmixované omáčky jako u svíčkové. =-O

  4. karel   07.09.2013 | 18:31 | reagovat |

    A naco tam je ta smetana když se tam podle receptu nedává :-(

  5. LLenkaa   28.05.2012 | 20:38 | reagovat |

    Tak tímto receptem jsem manžela moc nepotěšila a že je to jedlík. Řadila bych mezi průměrné.

1 2 3 4 5 6 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Výraz v obličeji prozradí i to, co nechcete. Jak se v něm vyznat? Výraz v obličeji prozradí i to, co nechcete. Jak se v něm vyznat?
Trápí vás pupínky i v dospělosti? Víme, jak na to! Trápí vás pupínky i v dospělosti? Víme, jak na to!
Přivolejte si lásku pomocí karmy: Jak se naučit magický rituál Přivolejte si lásku pomocí karmy: Jak se naučit magický rituál
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web