Hamburské rybí prsty

Hodnocení:

Moje:

30 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g brambory
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 100
      g nakládané okurky
    • 2
      lžíce máslo
    • 30
      g hladká mouka
    • 250
      ml zeleninový vývar
    • 125
      ml smetana ke šlehání
    • 2
      lžíce pikantní hořčice
    • 2
      lžíce lák z okurek
    • 2
      snítka kopru
    • rybí prsty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupané brambory nařežeme na plátky a osušíme v utěrce. Na dvou lžících oleje je za stálého obracení asi 12 minut opékáme. Poté je osolíme a opepříme. Na zbylém rozehřátém oleji smažíme rybí prsty asi 5-8 minut.
2
Na másle osmahneme mouku, zalijeme vývarem a smetanou a za stálého míchání krátce povaříme. Ochutíme solí, pepřem, hořčicí a nálevem z okurek. Na talíři k rybím prstům přidáme brambory, na kostičky nakrájené okurky, přelijeme omáčkou a posypeme koprem.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.