Hamburgery original

Hodnocení:

Moje:

30 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mleté maso - hovězí
    • 2
      ks vejce
    • 2
      ks cibule 1-2
    • worcestrová omáčka
    • sůl
    • pepř mletý čerstvě nadrcený
    • rostlinný olej na smažení
    • houska hamburgerová (k dostání ve většině supermarketů)
    • tavený sýr toustový
    • rajčata na ozdobení
    • nakládané okurky na ozdobení
    • kečup - jemný
    • hořčice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso, jemně nasekanou cibuli a vejce promícháme s worchestrovou omáčkou dle chuti, osolíme a opepříme. Ze vzniklé hmoty uplácáme placky cca 8 cm v průměru a asi 1 cm vysoké. Klademe na pánev s rozpáleným olejem. Po cca 2 minutách obrátíme a smažíme z druhé strany. Spodní část housky potřeme hořcicí, na ni položíme masovou placku, plátek sýra, ozdobíme plátkem rajčete a na kolečka nakrájené okurky a na vrch zakapeme kečupem a přikryjeme houskou.
2
A na konec ještě malá rada: pokud je na vás hamburger moc vysoký, přimáčkněte ho dlaní k talíři a pak už jistě nebudete mít problém se do něj pořádně zakousnout.
Zařazení: Maso Hovězí Mleté
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Choluba
    Choluba |

    19. 11. 2015 18:50

    Tohle není hamburger, ale karbenátek v kaiserce. A kde je majonéza? :-$

  • Choluba
    Choluba |

    19. 11. 2015 18:40

    Tohle není hamburger, ale karbenátek v kaiserce. A kde je majonéza? :-$

  • Gábi
    Gábi |

    16. 8. 2014 07:51

    Nebyl špatnej :-P

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    8. 1. 2012 15:38

    Dobrý recept, dobrý hamburger, chutnalo :)

  • izzy
    izzy |

    26. 6. 2011 13:16

    docela by to mohlo být dobrý :-P :-)

  • Miroj
    Miroj |

    8. 3. 2011 17:14

    Jednoduché,chutné,na olivovém oleji a bez housek jen chleba za tři pětky no super "ovalung" :-))