Originál Halászlé

Hodnocení:

Moje:

90 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kapr
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks zelená paprika
    • 1
      ks rajče
    • 3
      lžíce červená paprika
    • 2
      l voda
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V hrnci, v asi 0,3 l vody, vaříme nadrobno nakrájenou cibuli 15 minut. Přidáme mletou červenou papriku, promícháme a přidáme zbytek vody. Do hrnce vložíme hlavu z kapra, vnitřnosti a ocas. Kapra pokrájíme na podkovičky, vysekneme hřbetní kost, čímž nám vzniknou pásky masa. Hřbetové kosti z podkoviček vložíme do hrnce, pridáme oloupané, nakrájené rajče, nakrájenou papriku a vaříme asi 1 hodinu. Pásky masa, kůží dolů, poklademe na vymaštěný pekáč, osolíme, okořeníme a pečeme ve vyhřáté troubě do růžova. Hotovou polévku přecedíme, vložíme do ní opečené maso, osolíme, okořeníme, prohřejeme a podáváme.
Zařazení: Maso Polévky Rybí

Komentáře k receptu

  • Vlasta
    Vlasta |

    8. 12. 2015 08:31

    Halaszle je velmi ostrá polévka. Kde je v receptu pálivá papriky?

  • VlaM
    VlaM |

    24. 9. 2015 09:31

    Tak jak to dopadlo?

  • VlaM
    VlaM |

    24. 9. 2015 09:31

    Tak jak to dopadlo?

  • Bhavana
    Bhavana |

    13. 7. 2013 21:21

    The abliity to think like that is always a joy to behold

  • Lászlo Vajda
    Lászlo Vajda |

    26. 1. 2012 19:12

    Prečo si myslíte, že ten recept je "Originál"? Podľa toho, ako ho poznáme v Madarsku, je dosť daleko od toho, čo sa tu považuje za normálny a aj napriek tomu ho nepokladáme za originálny. Už p. Jarka z Bratislavy Vám niečo naznačila. Ja sa len pripájam, možnože trochu kritickejšie. Nebolo by vhodnejšie to slovo "Originál" z názvu vypustiť?

  • Janita
    Janita |

    6. 10. 2006 08:40

    to musim vyzkušet!rybí polévku nejím, ale moj ogar má polívky móc rád,tak doufám, že ho tímto skvělým receptem překvapím :-) ... snad se zadří.Dám vědět jak to dopadlo .-j

  • Jarka z Bratislavy.
    Jarka z Bratislavy. |

    21. 9. 2005 23:11

    Ďakujem za variant, ktorý nepoznám. Oceňujem, že rybie rezy zostanú pevné, lebo sú pečené. Ak sa varia už v hotovej gulášovej polievke, zvyknú sa rozvariť. Vo všeobecnosti sa do základu vývaru dáva oveľa viac rýb, hociakých plevelných, a tiež koreňová zelenina.