Autor:

Originál Halászlé

90 minut PT0H90M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Kapr 1 ks
Cibule 2 ks
Zelená paprika 1 ks
Rajče 1 ks
Červená paprika 3 lžíce
Voda 2 l
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Polévky, Rybí

V hrnci, v asi 0,3 l vody, vaříme nadrobno nakrájenou cibuli 15 minut. Přidáme mletou červenou papriku, promícháme a přidáme zbytek vody. Do hrnce vložíme hlavu z kapra, vnitřnosti a ocas. Kapra pokrájíme na podkovičky, vysekneme hřbetní kost, čímž nám vzniknou pásky masa. Hřbetové kosti z podkoviček vložíme do hrnce, pridáme oloupané, nakrájené rajče, nakrájenou papriku a vaříme asi 1 hodinu. Pásky masa, kůží dolů, poklademe na vymaštěný pekáč, osolíme, okořeníme a pečeme ve vyhřáté troubě do růžova. Hotovou polévku přecedíme, vložíme do ní opečené maso, osolíme, okořeníme, prohřejeme a podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Reklama
Kuře pečené s bylinkami Recept na víkend: Kuře pečené s bylinkami Články z

Komentáře k receptu: Originál Halászlé

Komentáře

  1. Vlasta   08.12.2015 | 8:31 | reagovat | závadný

    Halaszle je velmi ostrá polévka.
    Kde je v receptu pálivá papriky?

  2. Lászlo Vajda   26.01.2012 | 19:12 | reagovat | závadný

    Prečo si myslíte, že ten recept je "Originál"? Podľa toho, ako ho poznáme v Madarsku, je dosť daleko od toho, čo sa tu považuje za normálny a aj napriek tomu ho nepokladáme za originálny. Už p. Jarka z Bratislavy Vám niečo naznačila. Ja sa len pripájam, možnože trochu kritickejšie. Nebolo by vhodnejšie to slovo "Originál" z názvu vypustiť?

  3. Janita   06.10.2006 | 8:40 | reagovat | závadný

    to musim vyzkušet!rybí polévku nejím, ale moj ogar má polívky móc rád,tak doufám, že ho tímto skvělým receptem překvapím :-) ... snad se zadří.Dám vědět jak to dopadlo .-j

    1. VlaM   24.09.2015 | 9:31 | reagovat | závadný

      Tak jak to dopadlo?

  4. Jarka z Bratislavy.   21.09.2005 | 23:11 | reagovat | závadný

    Ďakujem za variant, ktorý nepoznám. Oceňujem, že rybie rezy zostanú pevné, lebo sú pečené. Ak sa varia už v hotovej gulášovej polievke, zvyknú sa rozvariť. Vo všeobecnosti sa do základu vývaru dáva oveľa viac rýb, hociakých plevelných, a tiež koreňová zelenina.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web