Tvarohová bábovka III.

Hodnocení:

Moje:

90 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g cukr krupice
    • 0,5
      kostka hera
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 250
      g tvaroh
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • rozinky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Změklé máslo utřeme spolu s 4 žloutky a cukrem. Přidáme tvaroh a rum. Poté přidáme mouku a prášek do pečiva. Vše dobře promícháme, až se začnou v těstu dělat bubliny. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků a přidáme rozinky. Těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukouvysypané bábovkové formy.
2
Pečeme v předehřáté troubě téměř 1 hodinu. Prvních 10 minut pečeme naplno a poté pozvolna teplotu stáhneme a upečeme dozlatova.
Zařazení: Moučníky Bábovky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Renáta
    Renáta |

    14. 7. 2013 13:16

    ...právě se peče...tak později doplním komentář,jaký byl výsledek;-) :-\

  • mona
    mona |

    18. 9. 2011 19:36

    Jak dlouho a při jaké teplotě se peče???? :-)

  • Paja
    Paja |

    11. 2. 2011 15:46

    Vyborna babovka!!!!

  • Věra
    Věra |

    16. 10. 2010 16:34

    Já jsem udělala bábovku z tučného tvarohu, másla, rozinky a rum jsem tam nedávala, pouze kůru z citronu a nastrouhala jsem do ní dvoje kaštany (čokoládu) a byla výborná. Nebyla suchá, ani moc sladká. (dávala jsem bio cukr a i trochu míň).

  • Petule B.
    Petule B. |

    18. 6. 2009 16:18

    Určitě, jak máte rádi. Já občas přidám kousky čokolády, nebo udělám mramorovanou. Pokaždé ale přidávám do těsta ještě citronovou kůru.

  • katka orlik
    katka orlik |

    18. 6. 2009 12:22

    můžu do těsta přimíchat i kakako? Děkuju

  • katka orlik
    katka orlik |

    18. 6. 2009 12:22

    můžu do těsta přimíchat i kakako? Děkuju

  • Zuzana Sobotová
    Zuzana Sobotová |

    10. 5. 2009 12:29

    Lepší bábovku jsem ještě nejedla! :o)

  • ledo ledo
    ledo ledo |

    3. 5. 2009 09:43

    Tato bábovka je u nás velmi oblíbená. Je jemná s tvarohovou chutí. Všem doporučuji použít tučný tvaroh. Chuť je mnohem lepší a věřte že z tučného tvarohu nepřiberete víc než z netučného. Abyste nepřibrali, nesměli byste bábovku vůbec :-) Takže raděj tučněji a chutněji.

  • Alena Hreusová
    Alena Hreusová |

    12. 1. 2009 06:01

    Bábovka je chuťovo veľmi dobrá, ale súhlasím, že je tuhá, preto som pridala trochu mlieka a dala menej múky. Kúsky čokolády a postrúhaná citrónová kôra do nej veľmi pristanú.

  • venyss venyss
    venyss venyss |

    10. 1. 2009 20:56

    Stejný recept jako TVAROHOVÁ BÁBOVKA,jen tam při těchto ingrediencích je 250 g másla, asi proto se vám zdá to těsto husté.

  • ledo ledo
    ledo ledo |

    4. 1. 2009 18:54

    Tato bábovka má vynikající chuť a je krásně nadýchaná. Rozhodně doporučuji-vyzkoušejte.

  • Šárka Klimešová
    Šárka Klimešová |

    30. 12. 2008 14:30

    Myslím, že hodně záleží na tučnosti použitého tvarohu, odtučněná forma opravdu moc chuťově nevynikne...já použila tučný-vyjímečně, že jsou ty svátky , takže za nás jednoznačně za 1 :o)

  • Dagmar Krejčiříková
    Dagmar Krejčiříková |

    29. 12. 2008 19:15

    Omlouvám se autorovi za upřímnost, ale recept se mi nezdá nic moc :-( Je sice jemná a nadýchaná , ale v bábovce není tvaroh skoro cítit.

  • Daniela Šrámková
    Daniela Šrámková |

    14. 12. 2008 22:54

    Mňam mňam!!!!!

  • Gabriela Paulová
    Gabriela Paulová |

    12. 12. 2008 11:31

    Já umím upéct bábovku! :))) DĚKUJU, DĚKUJU, DĚKUJU!!! Je výborná!

  • Nina Piačeková
    Nina Piačeková |

    4. 12. 2008 10:26

    TUto babovku som vyskusala u sestry a velmi mi zachutila, ked som ju skusila ja upiect tak sme s priatelom zjedli pol babovky este za tepla.spravila sa mi chrumkava korka a cesto bolo perfektne nadychane a vlacne. tak dobry recept som uz davno nemala. je fakt skvela!

  • Naďa Chmelařová
    Naďa Chmelařová |

    12. 10. 2008 20:26

    a místo rozinek dávám citronovou kůru z celého citronu

  • Naďa Chmelařová
    Naďa Chmelařová |

    12. 10. 2008 20:25

    skvělá bábovka, vždy se povedla,ale dávám jen 230 g mouky, bohatě to stačí a těsto je akorát. mnamka

  • Mirka
    Mirka |

    2. 4. 2008 17:31

    Zkusila jsem také tuto bábovku, tedy udělala jsem ji na plech. Nevím, kde jsem udělala chybu, ale těsto málo "vyskočilo" a tedy ve finále byla byla buchta velmi nízká. Nevím, čím to může být?

  • Miky
    Miky |

    28. 3. 2008 18:59

    Těsto mi připadalo hodně husté,přidala jsem trochu mléka ale jinak vynikající bábovka.

  • iva nemcova
    iva nemcova |

    25. 3. 2008 21:50

    Uz jsem nekolikrat zkousela pect tvarohovou babovku a vzdycky to dopadlo neslavne.Zkusila jsem tenhle recept ,procetla komentare i u dalsiho receptu Tvarohove babovky a ejhle.... Ona se povedla,tak mam zas o receptik vice :-)

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    6. 3. 2008 13:21

    Je opravdu výborná, místo rozinek jsem dala nakrájenou čokoládu. Super, nesrazí se, neklesne, další recept, ke kterému se ráda vrátím.

  • Martina Marťásek
    Martina Marťásek |

    4. 3. 2008 23:23

    Tak jsem ji dnes také upekla , malinko jsem se bála , aby se nesrazila , ale i když trošku klesla , povedla se na jedničku :-)) Protože máme rádi čokoládu , tak jsem do těsta přidala dvě tyčinky ledových kaštanů a vrchovatou lžíci kakaa . Pekla jsem na 160 stupňů 45 minut . Dávám za jedna , protože je výýýborná :-)))

  • Květa Štěpánková
    Květa Štěpánková |

    2. 3. 2008 13:58

    Pekla jsem, místo svého receptu kde bylo 25 dkg másla nebo Hery jsem dala jen půl kostky Hery a bábovka je senzační, dík a dávám 1

  • Věra
    Věra |

    2. 1. 2008 10:51

    Pekla jsem z másla /je krásně žlutá/ a byla výborná!

  • Blanka V.
    Blanka V. |

    26. 11. 2007 09:29

    Souhlasím se všemi komentáři, bábovka je fakt výborná a na rozdíl od ostatních tvar. bábovek není mastná.

  • Markéta Valentíková
    Markéta Valentíková |

    27. 5. 2007 21:57

    Je dobrá, ani né moc sladká ani né moc tučná. Upekla jsem jen s rozinkama a pochutnali jsme si.

  • Stanka
    Stanka |

    16. 4. 2006 21:20

    Moc vyborna!Moc se povedla,jako Tana, jsem pridala tez nasekanou cokoladu na vareni. Vrele doporucuji.

  • Táňa K.
    Táňa K. |

    26. 2. 2006 17:28

    Výborná! Půlka kostky másla je přesně akorát, bábovka není zbytečně tučná. Těsto jsem ještě ovoněla vanilkovým cukrem, strouhanou citrónovou kůrou a nakonec jsem přimíchala půlku nasekané čokolády na vaření. Pekla jsem na 180 stupňů asi hodinu.