Kuřecí (králičí) maso pečené na žampionech

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
2
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kuřecí maso pro dvě osoby: stehna, paličky, křídla, čtvrtky
    • 200
      g čerstvé žampiony
    • sůl
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • tymián sušený nebo čerstvý
    • majoránka sušená nebo čerstvá
    • 20
      g máslo cca
    • vývar na podlévání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do pekáčku nebo zapékací misky dáme pokrájenou cibuli, hrubě pokrájené žampiony (můžeme i plátky), bylinky a nasekaný česnek. Na to naskládáme osolené kuřecí maso, přidáme máslo a mírně podlijeme vývarem. Zaklopíme a v předehřáté troubě na 200 stupňů pečeme cca 30 minut. Pak odklopíme a za občasného podlití vývarem a přelití masa výpekem dopečeme doměkka a dozlatova.
2
Stejným způsobem připravujeme i králičí maso, jen pečení trvá o něco déle a dozlatova králičí maso dopékáme, až když je pod poklicí podušené zcela doměkka, aby se nevysušilo.
3
Podáváme s bramborem, bramborovou kaší, bramborovými noky či knedlíkem.
4
Na podlití můžeme použít i sladší bílé víno.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.