Autor:

Tvarohový beránek

Střední
Ingredience
Máslo 200 g
Polohrubá mouka 250 g
Moučkový cukr 200 g
Vejce 3 ks
Vanilkový cukr 1 balíček
Prášek do pečiva 12 balíček
Rozinky
Dle chuti
 
Sůl 1 špetka
Měkký tvaroh 250 g
Tvarohový beránek

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké, Pečivo

Změklé máslo, cukr, tvaroh a vejce utřeme v míse. Pak přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a rozinky, které jsme namočili v rumu. Těsto nalijeme do nymazané a moukou vysypané formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě na 150°C dorůžova. Beránka posypeme cukrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
2+
4.37 8 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 8x)
Slezský bigoš Ty nejlepší recepty z Čech a Moravy Články z

Komentáře k receptu: Tvarohový beránek

Komentáře

  1. kristyna.sks   25.04.2014 | 19:57 | reagovat | závadný

    Výborný, moc se povedl :-)

  2. Míša   19.04.2014 | 19:20 | reagovat | závadný

    Já pekla beránka a nikdy se mi nepovedl v kameninové formě. :'( V plechové jsem už udělala 3 a všichni jsou povedení. :-P

  3. Dita   18.04.2014 | 22:45 | reagovat | závadný

    ;-) Dobrý večer, právě jsem zadělala na beránka. Dala jsem půl prášku do pečiva jelikož celý je na pul kila mouky. místo rozinek kousky čokolády a trošinku rumu na vůni a místo moučkového cukru třtinový. tak snad se povede peču na 160 stupnu a budu kontrolovat O:-) .(silikonová forma).

  4. Alexandra   17.04.2014 | 17:18 | reagovat | závadný

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kolik je toho těsta? Mám velkého kemeninového beránka a bojím se, že mi to na něj nevyjde =-O Díky za odpověd :-)

  5. Lenka   30.03.2013 | 17:43 | reagovat | závadný

    tak už ho peču hodinu v kameninový formě a vypadá to,že ho asi koupim :-/ navrchu už je růžový, ale uvnitř to neni dopečené. Peču ho prvně v životě, prvně s kameninovou formou, asi dělam něco špatně :'(

    1. Mimi   09.04.2013 | 14:38 | reagovat | závadný

      To nic kameninová forma potřebuje delší dobu na nahřátí, takže se to peče dýl a lépe teplota kolem 170 stupňů.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web