Autor:

Tvarohový beránek

Střední
Ingredience
Máslo 200 g
Polohrubá mouka 250 g
Moučkový cukr 200 g
Vejce 3 ks
Vanilkový cukr 1 balíček
Prášek do pečiva 12 balíček
Rozinky
Dle chuti
 
Sůl 1 špetka
Měkký tvaroh 250 g
Tvarohový beránek

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké, Pečivo

Změklé máslo, cukr, tvaroh a vejce utřeme v míse. Pak přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a rozinky, které jsme namočili v rumu. Těsto nalijeme do nymazané a moukou vysypané formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě na 150°C dorůžova. Beránka posypeme cukrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
2+
4.37 8 5 1
Závitky s játrovo-mandlovou nádivkou Nejlepší vánoční recepty: Originální silvestrovské chuťovky [Vánoce 2015] Články z

Komentáře k receptu: Tvarohový beránek

Komentáře

  1. kristyna.sks   25.04.2014 | 19:57 | reagovat |

    Výborný, moc se povedl :-)

  2. Míša   19.04.2014 | 19:20 | reagovat |

    Já pekla beránka a nikdy se mi nepovedl v kameninové formě. :'( V plechové jsem už udělala 3 a všichni jsou povedení. :-P

  3. Dita   18.04.2014 | 22:45 | reagovat |

    ;-) Dobrý večer, právě jsem zadělala na beránka. Dala jsem půl prášku do pečiva jelikož celý je na pul kila mouky. místo rozinek kousky čokolády a trošinku rumu na vůni a místo moučkového cukru třtinový. tak snad se povede peču na 160 stupnu a budu kontrolovat O:-) .(silikonová forma).

  4. Alexandra   17.04.2014 | 17:18 | reagovat |

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kolik je toho těsta? Mám velkého kemeninového beránka a bojím se, že mi to na něj nevyjde =-O Díky za odpověd :-)

  5. Lenka   30.03.2013 | 17:43 | reagovat |

    tak už ho peču hodinu v kameninový formě a vypadá to,že ho asi koupim :-/ navrchu už je růžový, ale uvnitř to neni dopečené. Peču ho prvně v životě, prvně s kameninovou formou, asi dělam něco špatně :'(

    1. Mimi   09.04.2013 | 14:38 | reagovat |

      To nic kameninová forma potřebuje delší dobu na nahřátí, takže se to peče dýl a lépe teplota kolem 170 stupňů.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů! Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů!
Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách! Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web