Tvarohovojablečná bábovka

Hodnocení:

Moje:

90 minut
1
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 160
      g máslo
    • 4
      ks žloutky
    • 220
      g třtinový cukr
    • citron šťáva a kůra
    • 500
      g měkký tvaroh polotučný
    • 200
      g hrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      ks sníh z bílku
    • 1
      lžička vanilkový cukr
    • moučkový cukr na zasypání
  • Náplň
    • 2
      ks jablka
    • citronová šťáva 1/2 z citronu
    • 2
      lžíce hrubá mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V hluboké míse vyšlehejte máslo se žloutky, cukr a citronovou kůru do světlé pěny. Přidejte tvaroh a citronovou šťávu. Do druhé mísy prosejte mouku, přidejte prášek do pečiva a špetku soli. Sypkou směs vmíchejte do tvarohové.
2
Z bílků vyšlehejte tuhý lesklý sníh, přidejte vanilkový cukr a zlehka zašlehejte. Poté jej přimíchejte opatrně do těsta. Oloupaná a na kostičky nakrájená jablka pokapaná citronem promíchejte se lžící hrubé mouky. Zlehka vmíchejte do těsta. Těsto vlijte do máslem vymazané a moukou vysypané formy.
3
Pečte v předehřáté troubě při 175 °C dozlatova, asi 55–60 minut. Nechte vychladnout ve formě, asi 20 minut, poté vyklopte a zasypte moučkovým cukrem. Milované bábovky mohou být překvapivě svěží díky ovoci a citrusové kůře. Ředitelka pražské Gourmet Academy Martina Muldoon už má receptů pořádnou sbírku a vozí si na ně z USA zajímavé formy. Jako správná „královna matka“ svou lásku i zkušenosti předala do krve dcer Sarah (16) a Lauren (14), které patří mezi nadšené účastníky kurzů vaření. Naučila je nejen všechny finesy pro dokonalé bábovky, ale také to, že ani tanečnice si je nemusejí odpírat, protože co si kdo upeče, má si také umět vychutnat. Zvlášť když je aktivní tak, jako celá tato rodina.*
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.