Autor:

Tvarohovo-vanilkový koláč s ovocem a žmolenkou

Snadné
Těsto
Měkký tvaroh 250 g
Vejce 5 ks
Cukr krupice 170 g
Polohrubá mouka 170 g
Prášek do pečiva 1 ks
Vanilkový lusk
nebo vanilkové aroma
 
Máslo
- rozpuštěné
140 g
Mléko
pokud je třeba, dle hustoty těsta
 
Drobenka
Hrubá mouka 100 g
Vanilkový cukr 2 ks
Moučkový cukr 80 g
Máslo
- změklé
80 g
Ingredience
Ovoce
dle chuti: lesní plody (maliny,ostružiny, borůvky, jahody...)
 
Tvarohovo-vanilkový koláč s ovocem a žmolenkou

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme dřeň z vanilkového lusku nebo vanilkové aroma, tvaroh (pokojová teplota, ne z ledničky!), rozpuštěné máslo a mouku smíchanou s kypřidlem. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech. Na rozetřené těsto poklademe omyté a osušené ovoce, které zasypeme drobenkou užmoulanou z daných ingrediencí. Takto připravený koláč dáme péct do předehřáté trouby na cca 40 minut - dorůžova (vyzkoušíme špejlí). Po vychladnutí můžeme ještě pocukrovat moučkovým cukrem, záleží na kyselosti(sladkosti) použitého ovoce.

*Ingredience jsou na klasický koláčový plech, koláč není příliš vysoký.
*Někdy dělám do muffinových formiček a cca čtvrtinu dávky odebírám.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10 x
1
4.9 10 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 10x)
Reklama
Tvarohový a makový závin Ty nejlepší záviny. Sladké i slané. Články z

Komentáře k receptu: Tvarohovo-vanilkový koláč s ovocem a žmolenkou

Komentáře

  1. Eva Sobotková   22.10.2013 | 14:46 | reagovat | závadný

    Je to výborný koláč.Dala jsem na něj naše nejvíc oblíbené meruňky a jak nás znám,do večera je pryč.

  2. Věrka   06.12.2011 | 7:18 | reagovat | závadný

    Nádherně voní a je výborný. Dávala jsem kompotované třešně. Výška koláče mi vyhovuje, není nízký ani vysoký, je brzy pečený a nemám strach z připálení. Trouba mi totiž od spodu hodně pálí :-( .

  3. Palánová   23.07.2011 | 21:16 | reagovat | závadný

    Tolik chvály se nad ním sneslo, zasloužil si to!

  4. name   26.06.2011 | 8:40 | reagovat | závadný

    luxusbuchta :-P :-P :-P

  5. Andrejka   27.05.2011 | 10:53 | reagovat | závadný

    Dělala jsem s prvníma jahůdkama a koláč je fantastický <3 <3 , krásně voněl už za syrova a při pečení ještě víc. Chuťově byl bombastický a jen se po něm zaprášilo. U nás má velkou jedničku!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Ideální dárek pro vašeho partnera – strojek na holení! Který je ten správný? Ideální dárek pro vašeho partnera – strojek na holení! Který je ten správný?
Rychle a jednoduše k dokonalému oblečení Rychle a jednoduše k dokonalému oblečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web