Autor:

Cizrna na italský způsob III.

Střední
Ingredience
Cizrna
v suchem stavu
350 g
Rajčata 200 g
Ančovičky
(sardelky)
3 ks
Rozmarýn
cerstvy,vetvicka
 
Česnek 2 stroužek
Bílé víno 100 ml
Tymián
crstvy,snitka(pokud nemame,muze byt spetka suseneho)
 
Olivový olej  
Cizrna na italský způsob III.

Postup přípravy:

Cizrnu namočíme den předem. Vodu, ve které jsme ji namáčeli, slijeme a cizrnu dáme vařit s čerstvou vodou do měkka (nesolíme). Všechen vývar nesléváme, bude stačit takové množství, aby cizrna byla ponořená na půl. V pánvičce rozehřejeme dostatečné množství oleje a osmažíme oloupaný česnek v celku společne s větvičkou rozmarýnu a ančovičkami (ty se nám rozpustí). Podlejeme vínem, přidáme rajčata nakrájená na kousky, tymián nakrájený na drobno a za občasného míchání necháme odpařit víno. Odstraníme česnek a rozmarýn a tuto směs přidáme k cizrně. Přivedeme k varu a vaříme asi 30 minut, ke konci dosolíme. Podáváme s opečenými plátky chleba, můžeme dochutit pálivou paprikou, čerstvou petrželkou a panenským olivovým olejem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Květáková polévka s parmazánem Co dát na víkendový stůl? Články z

Komentáře k receptu: Cizrna na italský způsob III.

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy? Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web