Gnocchi s listovým špenátem

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 14
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balíček gnocchi
    • 1
      balíček kuřecí maso prsa
    • anglická slanina
    • česnek
    • olivový olej
    • šlehačka trochu
    • máslo
    • koření na kuře
    • sůl
    • cibule
    • špenát

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na olivovém oleji usmažím na malé kousky kuřecí maso, které okořením grilovacím koření nebo kořením na kuře do zlatava. V jiné pánvičce rozehřeji s přidáním trochu vody listový špenát, ještě ho trochu pokrájím, přidám kousek másla na zjemnění chuti, česnek, trochu soli a zakápnu trochu šlehačkou. Přidám k masu, ztlumím na minimum. Pak usmažím pokrájenou anglickou slaninu na slabé proužky, přidám cibuli. Až je slanina křupavá a cibule zezlátne, přidám k masu se špenátem, a vypnu nebo nechám na minimu. Gnocchi uvařím v osolené vodě dle návodu, vaří se tak 2 minuty, scedím a zamíchám s hotovým masem. Na hotový pokrm můžete nasypat parmazán, ale je to dobré i bez něj.
Zařazení: Maso Drůbeží Uzeniny
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • venyss
    venyss |

    29. 9. 2014 08:27

    Výborné! 8-)

  • Pája
    Pája |

    24. 9. 2014 20:01

    Opravdu výborné, mňam mňam.. super dochucené. (maso jsem si ještě předem do toho koŕení naložila)

  • levandule
    levandule |

    16. 7. 2014 12:28

    výborné, doporučuji

  • srdicko1
    srdicko1 |

    7. 3. 2013 19:07

    mooc dobré mnam mnam :-)

  • hanafore
    hanafore |

    26. 8. 2011 12:01

    prostě mňam :-)

  • Lucie
    Lucie |

    31. 7. 2011 13:48

    a když se tam nechá rozpustit ještě trochu nivy a případně se můžou přidat ještě i kousky vlašských ořechů... mňam...

  • Kristýna
    Kristýna |

    21. 6. 2011 19:35

    Prosím jak se dela cerstvy spenat diky za radu

  • Uciika
    Uciika |

    14. 5. 2011 17:03

    Vyborne, spenatu cim vic tim lip.

  • Uciika
    Uciika |

    14. 5. 2011 16:57

    Vyborne, spenatu

  • nnln
    nnln |

    13. 5. 2011 15:11

    to množství se odhaduje špatně, měla jsem takovou velikou hrst, ale po spaření se skoro všecek ztratil, tak jsem šla pro další. Pro 4 osoby bych dala asi 4 pořádné hrsti.. ale taky záleží, kolik toho špenátu chcete.

  • nnln
    nnln |

    13. 5. 2011 15:04

    dělám čerstvý špenát podobně, ale bez slaniny, cibule a koření. Maso pouze malinko posolím a orestuji na troše oleje. Přidám spařený špenát, zaleji smetanou na vaření a prohřeji. Výborné! i pro děti.

  • Lili
    Lili |

    22. 2. 2011 18:44

    A kolik prosím toho špenátu? Nikde není psáno :-(

  • black
    black |

    17. 2. 2011 17:28

    moc moc dobré super jídlo pro děti <3

  • Petr
    Petr |

    25. 11. 2010 20:55

    Vážně vynikající!

  • recepty73
    recepty73 |

    19. 10. 2010 09:24

    1*

  • Helena Wallová
    Helena Wallová |

    19. 9. 2008 14:34

    Ze všech receptů na špenátové gnocchi jsem si vybrala právě tento a nelituji. Opravdová mňamka - hodnotíme za 1*. Jiné recepty asi zkoušet ani nebudu, k tomuto není co dodat. Bude patřit k TOP jídlům v naší rodině. Díky za recept.