Gnocchi s gorgonzolou a hruškou

Hodnocení:

Moje:

10 minut
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g gnocchi hotove
    • 100
      g gorgonzola
    • 1
      ks hrušky 1 mala nebo 1/2 velke
    • máslo
    • 50
      ml mléko
    • muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hrušku oloupeme a nakrajíme na drobno. V kastrůlku rozpustíme trochu másla a hrušku osmažíme na mírnem ohni za stalého míchání po dobu 2-3 minut. Přilijeme vlažné mléko, přivedeme k varu a odstavíme z ohně. Přidáme kousky gorgonzoly a mícháme, dokud se nerozpustí. Přidáme špetku strouhaného muškatového oříšku. Můžeme přisolit, ale sýr už je slaný dost.
2
Podle návodu uvaříme gnocchi, slijeme a promícháme s omáčkou. Ihned podáváme.
3
Recept je z italského časopisu.
Zařazení: Pokrmy Bezmasá jídla
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jana
    Jana |

    16. 8. 2013 17:48

    Tak nám tahle kombinace chutnala velice. Pravda, hrušek jsem dala víc, ale to si může každý podle svého přizpůsobit.

  • mattt
    mattt |

    18. 4. 2013 19:45

    Tak jsem to vyzkoušela a přítel, ačkoliv velký milovník hrušek jen ochutnal a odešel. Nejelo mu to vůbec :( Taková zvláštní kombinace. Už to vařit nebudu....

  • recepty73
    recepty73 |

    23. 8. 2012 08:26

    ...hrušky jsem dal víc, výborné :-P ...