Gnocchi se slaninou, špenátem a sýrovou omáčkou

Hodnocení:

Moje:

20 minut
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g gnocchi
    • 150
      g anglická slanina
    • 2
      hrst listový špenát čerstvý/mražený
  • Sýrová omáčka
    • 1
      lžíce máslo
    • 2
      lžička hladká mouka
    • 100
      ml smetana
    • mléko plnotučné - dle potřeby
    • 100
      g uzený sýr já použila ovčí uzený sýr
    • uzená paprika - koření obyčejná taky funguje - 2 špetky
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • sůl
    • pepř drcený

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Před začátkem vaření si připravte všechny ingredience (sýr nastrouhejte, slaninu nakrájejte), jakmile začnete, bude to fofr a chcete to dobře načasovat.
2
Nakrájejte slaninu a opečte na pánvi. Přidejte špenát a nechte ho změknout. Vyjměte z pánve do misky, aby tuk ze slaniny zůstal v pánvi. (Pokud nezůstane, přidejte malé množství tuku.)
3
Gnocchi můžete udělat domácí (vyberte si recept) nicméně já použila koupené. Vařte dle návodu. Vyjměte a opečte na pánvi, kde se smažila slanina. Doporučuji použít nepřilnavou. Restování bude trvat asi 5 minut, pokud pracujete na skokeramické desce. Pokud máte plyn, bude to rychlejší a gnocchi budou mít tendenci připalovat se.
4
V malém hrnci rozpusťte máslo, přidejte mouku a půl minutky smažte. Pak přidejte mléko a za stálého šlehání chvilku vařte. Přidejte smetanu, sýr, muškátový oříšek, papriku a sůl a pepř podle chuti. Nechte sýr rozpustit. Pokud se vám bude zdát omáčka hustá, přidejte ještě mléko.
5
Smíchejte orestované gnocchi se slaninou a špenátem. Dejte na talíř a zakapejte sýrovou omáčkou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.