Jablečný (hruškový) pohár

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Množství dle chuti a počtu str
    • jablka nebo hrušky
    • vanilkový cukr
    • cukr krupice dle chuti, sladkosti (kyselosti) ovoce
    • citronová šťáva
    • skořice - mletá dle chuti
    • hřebíček mletý - špetka
  • Dohotovení
    • šlehačka nebo zakysaná smetana...
    • cukrářské piškoty
    • čokoládová poleva nebo strouhaná čokoláda
    • calvados nebo jablečný sirup
    • ovoce
    • nasekané ořechy a další dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jablka (hrušky) oloupeme, odstraníme jádřince, nastrouháme do kastrolu, zakapeme citronovou šťávou (můžeme přidat i trošku citronové kůry), podlijeme malým množstvím vody, ochutíme kořením a vanilkovým cukrem, dusíme pod poklicí za občasného promíchání do úplného rozdušení jablek (hrušek). Po rozdušení osladíme dle chuti, ještě krátce povaříme a necháme vychladnout.
2
Vychlazené pyré nandáme do skleniček (pohárů), můžeme proložit namočeným piškotem v sirupu (pro děti) nebo calvadosu (pro dospělé). Dozdobíme ušlehanou šlehačkou nebo smetanovým krémem z mascarpone nebo tvarohu se zakysanou smetanou a cukrem, přelijeme polevou, přidáme plátek ovoce... Fantazii se meze nekladou :-)

Komentáře k receptu

  • Libuš
    Libuš |

    21. 9. 2016 13:14

    Je to vlastně taková domácí přesnídávka, kterou si může snadno každý ukuchtit doma a doladit podle sebe a navíc je to teda šílená dobrota za pár kaček.

  • dada delonni
    dada delonni |

    8. 11. 2015 20:06

    <3 skvele a zdrave mlsani