Autor:

Malinový dort - bez křoupání

Střední
Korpus
Vejce
větší - 1 žloutek a sníh z 1 bílku
1 ks
Cukr krupice 1 lžíce
Vanilkový cukr 1/2 balíček
Voda
horká
1 lžíce
Rostlinný olej 1 lžíce
Polohrubá mouka
1 - 1.5 - dle hustoty těsta
1 lžíce
Tuk  
Malinová náplň
Maliny
čerstvé
400 g
Cukr krupice 6 lžíce
Voda 1 dl
Vanilkový pudink 1,5 balíček
Malinový dort - bez křoupání

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Žloutek si utřeme s cukry do pěny, přidáme olej, vodu, mouku a řádně promícháme. Nakonec vmícháme ušlehaný bílek, těsto nalijeme a rozetřeme do vymazané a vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě dorůžova.

Maliny necháme v kastrolu s 1 dl vody na mírném ohni pustit šťávu (trvá to chviličku). Pak je přes jemné sítko (cedník) propasírujeme, do šťávy z malin přidáme cukr, dáme vařit, pak vmícháme rozmíchaný pudink ve vodě, ještě chviličku povaříme a pudinkovou hmotu vlijeme a rozetřeme na zchladlý korpus. Na horkou malinovou náplň můžeme položit vrstvu dětských piškot. Necháme důkladně vychladit. Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem a natřeme na vychladlou malinovou náplň. Dort uchováváme v chladu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 13 x
1
4.92 13 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 13x)
Reklama
Čokoládový koláč s polevou 4 báječné koláče z tmavého těsta Články z

Komentáře k receptu: Malinový dort - bez křoupání

Komentáře

  1. iw   26.11.2016 | 10:45 | reagovat | závadný

    Nejlepší <3 Těsta teda dělám dvojitou porci... a na vrch jsem šlehala smetanu, vanilkový cukr + tvaroh :-P

  2. Jiřina Pokorná   12.07.2016 | 12:36 | reagovat | závadný

    Úžasná delikatesa O:-) děkuji za tento vynikající recept.

  3. pivonka_1   08.07.2015 | 12:37 | reagovat | závadný

    Jednoduchý výborný dort, vypadá i chutná jako od profíka. :) Piškot jsem dělala také z dvojnásobné dávky a pro jistotu přidala špetku kypřícího prášku. Zrníčka z malin máme rádi, takže jsem necedila a navrch jsem místo šlehačky dala smetanový jogurt a posypala hoblinami čokolády...naprostý luxus. :)

  4. kanakovaopava   12.03.2013 | 19:12 | reagovat | závadný

    výborný dort, ale korpus jsem dělala ze dvou dávek, pak byl stejně vysoký jako vrstva malin a šlehačky

  5. bubinka   12.10.2012 | 22:37 | reagovat | závadný

    Moc dobrý, kdo má rád maliny, určitě si pochutná. Ani nebyl pracný. Dávám 1

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web