Autor:

Řízky v zeleninové omáčce

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Vepřové maso
nebo kuřecí, krůtí, králičí
600 g
Uzená slanina 50 g
Olej  
Cibule
velká
2 ks
Sůl
a pepř
 
Koření
dle chuti: grilovací, Gyros, gulášové...
1 lžíce
Rajský protlak
malý
1 ks
Nakládaná loupaná rajčata 500 g
Paprika
- očištěné
250 g
Česnek 3 stroužek
Chilli papričky
nebo pasta dle chuti (jen pokud máme rádi ostrá jídla)
 
Vepřový vývar
nebo bujonu
 
Hladká mouka
na zahustění
 
Řízky v zeleninové omáčce

Postup přípravy:

Cibuli pokrájíme a dáme společně se slaninou osmažit dosklovata na trošku rozpáleného oleje. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, strany nařízneme, aby se nám při restování nekroutily, osolíme, opepříme a dáme k cibuli orestovat z obou stran.
Po orestování masa přidáme protlak, nasekaný česnek a koření, krátce zasmažíme, přilijeme asi 400 ml vývaru a dusíme maso téměř doměkka. Poté přidáme pokrájená rajčata i se šťávou, pokrájenou papriku a dodusíme doměkka. Pokud je potřeba, přidáme trošku cukru (záleží na kyselosti rajčat a protlaku), můžeme ještě přidat i česnek.
V trošce studeného vývaru (vody) rozmícháme malé množství mouky, vlijeme do omáčky dle potřeby a krátce povaříme. Pokud nechceme zahustit moukou, omáčku vařením zredukujeme na potřebnou hustotu. Nakonec ještě ochutnáme, případně dochutíme a můžeme podávat.

Podáváme s čerstvým chlebem, knedlíkem, těstovinami, rýží.

Pokud máme rádi ostrá jídla, přidáme do omáčky během vaření chilli papričku nebo chilli pastu dle chuti.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Hovězí ragú se zeleninou Tip na sváteční oběd: skvělá chuť ragú Články z

Komentáře k receptu: Řízky v zeleninové omáčce

Komentáře

  1. Zuzka   24.11.2016 | 6:51 | reagovat | závadný

    Ráda zopakuji, chutnaly nám :-)

  2. AnetkaTom   21.04.2016 | 12:37 | reagovat | závadný

    Velmi dobrý recept, vaříme ho pravidelně. Moc děkujeme.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web